lungeste doamne boala pan- s-o coace poama


Mihai Godea a contestat la CC alegerile din 16 decembrie

Alegerile președintelui din 16 decembrie au fost neconstituționale. Decizia a fost luată astăzi de către judecătorii Curții Constituționale, ca urmare a sesizării depuse de deputatul neafiliat Mihai Godea, care a contestat rezultatul alegerilor prezidențiale de luna trecută.

Prin aceeași hotărâre a CC, a fost anulat turul II de scrutin din 15 ianuarie. Astfel, Parlamentul trebuia să reia procedura de alegere a șefului statului de la început – să organizeze primul tur de scrutin. Tudor Deliu, președintele comisiei speciale pentru alegerea președintelui a anunțat că comisia își încetează activitatea, pentru că nu mai are rost să se înregistreze niciun candidat. Totodată, acesta a precizat că legislația actuală nu reglemetează în cât timp Parlamentul poate să se pronunțe privind stabilirea datei alegerilor ordinare.
Mihai Godea a salutat decizia CC. „Este o hotărâre istorică prin care s-a evitat un dezmăț în practica de materie electorală. Afișarea buletinelor de vot nu a fost voința liberă a deputatului. Ce urmează? Să vedem ce se va decide la ședința Consiliului AIE”, a declarat acesta.

În ședința CC, acesta a declarat că deputații au fost presați de liderii fracțiunilor din care fac parte, pentru a afișa buletinele de vot în cadrul procedurii de votare din 16 decembrie. La rândul său, reprezentantul Parlamentului, Sergiu Chirică, a asigurat că niciun deputat nu a fost silit să arate cum a votat, iar secretul votului este un drept, și nu o obligație.
UNIMEDIA amintește că înainte de alegerile din 16 decembrie, președintele Parlamentului, Marian Lupu, a propus ca deputații care vor participa la scrutin să afișeze buletiul la ieșirea din cabinele de vot. Potrivit lui, astfel ar fi clar cine vrea soluționarea crizei politice și cine nu își dorește alegerea președintelui țării. Liberal-democrații s-au opus acestei idei, însă, în final, practic toți parlamentarii din AIE au afișat buletinele. Același lucru l-au făcut și foștii deputați PCRM, Igor Dodon, Veronica Abramciuc și Zinaida Greceanîi. Rezultatele turului I al alegerilor au fost validate, niciun candidat nu a întrunit 61 de voturi. Scrutinul repetat a fost stabilit pentru ziua de 15 ianuarie 2012.

Deputatul neafiliat, Mihai Godea, nu și-a arătat opțiunea de vot. Ulterior, acesta a depus o sesizare la Curtea Constituțională, prin care a cerut anularea rezultatelor alegerilor din 16 decembrie. În opinia lui, afișarea buletinelor a violat secretul votului, garantat de Constituție.

Sursa: UNIMEDIA

ACEASTA DECIZIE INTARESTE CEEA CE AM SPUS IN ARTICOLUL TRECUT DESPRE MODUL DE A GUVERNA AL ACTUALEI ALIANTE CARE DESI IN CADERE LIBERA IN SONDAJE SE INCAPATANEAZA SA MENTINA ACTUALELE APUCATURI DE DESENE ANIMATE CARE SE CIONDANESC PENTRU UN OS CARE LE-A FOST LUAT DE MULT .

CU CAT ALIANTA VA RETINE PUTEREA CU ATAT SANSA REPUBLICII MOLDOVA DE A VOTA O A 3 A ALIANTA PENTRU INTEGRARE EUROPEANA SCADE, LOCUL EI FIIND LUAT DE O CUALITIE STATALISTO-MOLDOVENISTA CARE VA DEVIA TARA DE LA UNIUNEA EUROPEANA SI O VA BAGA INAPOI IN BRATELE RUSIEI, IN UNIUNEA EUROASIATICA .

TOTODATA , CURTEA CONSTITUIONALA A IGNORAT ASTFEL DATA DE 15 IANUARIE CARE ESTE O SARBATOARE A TUTUROR ROMANILOR .

PRIN DECLARAREA ANULARII ALEGERILOR DIN 15 IANUARIE A AMINTIT INCA O DATA CA NU DORESTE CONTINUAREA DRUMULUI ALATURI DE ROMANIA IN UNIUNEA EUROPEANA .

SA VA FIE DE RAS , POLITICIENILOR !

Advertisements
By mareaglorie Posted in STIRI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s