noua idee pldm


Se pare că partidele au început, deja, să ducă dorul alegerilor, asta după cePreşedintele fracţiunii parlamentare liberal-democrată, Valeriu Streleţ a declarat, în cadrul unui interviu, că optează pentru un referendum de modificare a Constituţiei.

Aceştia îşi propun ca prin intermediul referendumului să fie posibil introducerea unui compartiment în Constituţie legat de integrarea europeană.

Conform spuselor lui Streleţ, integrarea europeană este prioritatea de bază pentru AIE, stabilită unanim de către Partidele acesteia.

“Clasa politică, inclusiv opoziţia parlamentară, ar trebui să susţină fără rezerve propunerea de includere în Constituţie a obiectivului de integrare europeană, deoarece în documentele programatice ale tuturor partidelor parlamentare se conţine acest deziderat. Cât ţine de modalitatea de modificare a Constituţiei, cred că ar fi mai oportun să se organizeze un referendum naţional, în cadrul căruia s-ar propune spre aprobare o nouă redacţie a Constituţiei, care să conţină şi obiectivul de integrare europeană. Astfel s-ar manifesta plenar şi fără echivocuri voinţa întregii societăţi”, susţine Valeriu Streleţ într-un interviu pentru Info-Prim Neo.

Cât priveşte problema transnistreană, Streleţ a declarat că introducerea acestui compartiment în Legea Supremă a Republicii Moldova nu va contribui la soluţionarea acesteia, dat fiind faptul că conflictul transnistrean este dirijat de forţe externe care nu sunt interesate în soluţionarea ei.

Advertisements
By mareaglorie Posted in STIRI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s