Omul se joacă de-a Dumnezeu: Aţi consuma carne sintetică?


Septembie 3, 2011 – 17:35
Cercetătorii de la Universitatea din Maastricht au anunţat că, plecând de la celule de porc, vor fi capabili să producă în următoarele şase luni cârnaţi sintetici. Hamburgerii sintetici vor fi disponibili peste cel mult un an, scrie New Scientist.
0

Pe de altă parte, The Telegraph notează că, odată cu creşterea populaţiei lumii, în curând omenirea nu va mai putea produce carne sufiecientă pentru a se hrăni. Carnea sintetică va fi prezentată astfel drept soluţia salvatoare. E şi mai ecologică, scrie cotidianul britanic.

“Mutarea producţiei de carne de la ferme în laboratoare va duce la scăderea miliardelor de tone de gaz cu efect de seră pe care cirezile le elimină şi va permite utilizarea unei suprafeţe de pământ cu 99% mai mici decât cu creşterea animalelor”, scrie The Telegraph, citat de evz.ro.

Prin urmare, vacile, porcii, oile, găinile şi restul vor putea fi întâlnite doar în grădinile zoologice.

Rămâne de văzut cât de rentabilă va fi carnea sintetică. Potrivit lui Mark Post, şeful cercetătorilor de la Maastricht, arată că producerea primului hamburger va costa 250.000 de euro.

Nici culoarea nu este rezolvată: carnea sintetică, neavând sânge, Mark Post nu a reuşit să producă carne de alte culori decât albă şi gri.

Invenţia olandezilor va produce cu siguranţă un mare scandal internaţional. Adepţii hranei “bio” sau “tradiționale” devin din ce în ce mai numeroşi, în comparaţie cu cei care nu pun mare preţ pe ceea ce se află în farfuria lor, câtă vreme gustul îi satisface.

sursa 24 h.md

Advertisements
By mareaglorie Posted in STIRI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s