pod peste prut


Ideea restabilirii podului aparţine autorităţilor raionului Cantemir

Ideea restabilirii podului aparţine autorităţilor raionului

Cantemir

Restabilirea podului peste Prut de la Cantemir ar constitui o punte de legătură cu Uniunea Europeană, susţin reprezentanţii celor două administraţii publice locale din Republica Moldova şi România.

Ideea a „prins”, dat fiind faptul că, până în vara anului 1941, în zona actualului oraş Cantemir, a existat un pod care unea cele două maluri ale râului, scrie „Gazeta de Sud”.
Locuitorii mai în vârstă din satele din Lunca Prutului îşi amintesc de acel pod de lemn, ce asigura circulaţia liberă a mijloacelor de transport, a pietonilor, care călătoreau, mergeau la rude, făceau schimb de mărfuri şi produse.
Iată ce a relatat pentru „Gazeta de Sud” Dumitru Botea, de 90 de ani, locuitor al satului Ţiganca: „Era un pod de lemn pe care mergeam la moară la Murgeni, la târg la Fălciu”.
Ideea restabilirii podului pentru circulaţie auto şi pietonală aparţine conducerii raionului Cantemir, care a apelat la partenerii din judeţul Vaslui pentru a susţine oportunităţile de finanţare a obiectivului în contextul cooperării transfrontaliere.

Advertisements
By mareaglorie Posted in STIRI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s