romania ,intre interesele maghiarilor si rusilor se indreapta spre o temuta rascruce


Dupa cum am vazut in ultimii 2 ,3 ani s-au format la estul si vestul granitelor Romaniei  conceptii de distrugere a statului prin falsificarea istoriei si  civilizatiei romanesti existente de milenii in spatiul carpato-danubiano-pontic precum si prin chemarea romaniei in judecata la Haga ,pentru diverse aberatii, intentate fie de maghiari ,fie de etnici rusi si romani cu nationalitate moldoveneasca ,spalati pe creiere de imperiul rusiei ce salajduieste  pe teritoriile estice romanesti mai bine de 2oo de ani

In cele ce urmeaza fac un apel la institutiile publice si la guvernantii romaniei sa ia in serios conceptiile unor asa-numiti nationalisti care manipuleaza opinia publica din Romania ,Ungaria si Republica Moldova, dorind distrugerea Romaniei ca stat apeland la toate tertipurile incepand de la lipirea de abtipilduri mincinoase in Moldova pana la demersuri in judecata la haga pentru ca anumite teritorii  sa fie rupte din patria mama .

Consider ca aceste actiuni sunt un atac clar la existenta Romaniei ca stat si trebuiesc sa fie luate masuri de contracarare ca atare .

–  Partidul popular  maghiar al lui Laszlo Tokes , unul dintre pericolele la adresa integralitatii teritoriale si culturale ale romanilor :

Desi inca nu s-a dat unda verde pentru inscrierea acestuia legala ,  se incearca legalizarea partidului de extrema dreapta a maghiarilor din transilvania pe toate caile morale sau nu .

obiectivul principal este acela deschis de a asigura ruperea judetelor harghita ,covasna si mures  de Romania si crearea tinutului autonom  secuiesc .

Dar acesti dusmani ai poporului nostru nu se opresc aici, vorbesc de o eventuala unire a transilvaniei cu ungaria , de abuzul bisericii ortodexe romane la chipurile catolicismul transilvaniei si presupusul fenomen de deznationalizare la care ar fi supusi etnicii maghiari din transilvania .

Pobabil dupa dansul transilvania trebuie sa apartina ungariei facand apel la o istorie mincinoasa facuta de catre predecesorii sai maghiari cu privire la neromanitatea transilvaniei si nu-si aminteste ca daca mergi in covasna si harghita trebuie sa stii maghiara caci altfel nici la magazin nu te serveste .

Socot inca de pe acum ca acesta este un veritabil semnal de alarma la care ar trebui numaidecat sa raspunda conducerea Romaniei ,mass-media , organizatiile non-guvernamentale si sa faca cunoscut publicului larg despre faradelegile si actiunile de rupere a Romaniei care se fac din interior spre exterior .

Stimati oameni de cultura si politicieni, nu lasati astfel de tradatori de neam si tara sa faca ce vor in teritoriile noastre romanesti si aplicati legile comforme cu constitutia romaniei asupra acestor javre umane .

Iata aici un articol privitor la faradelegile facute de acest  dusman al poporului nostru :

Laszlo Tokes: Fals si uz de fals la inscrierea

“Partidului Popular Maghiar din Transilvania”, dupa

modelul consacrat de Partidul Civic Maghiar

Poliţişti şi militari români – pe lista fondatorilor Partidului Popular Maghiar din Transilvania. Vezi cum au ajuns susţinători ai lui Tőkés

Mircea Vasile Ion, subofiţer la Poliţia Transporturi din Râmnicu Vâlcea, este unul dintre miile de cetăţeni români cărora le-au fost falsificate semnăturile pentru a le apărea numele pe listele de adeziune ale Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), cunoscut drept partid al europarlamentarului László Tőkés.

Mircea Vasile Ion a fost contactat de avocatul şi amicul său, Adrian Drăghici, care l-a descoperit, cu mirare, pe listele de adeziune. „Când m-a sunat, nu mi-a venit să cred. I-am şi spus: cum să semnez aşa ceva, doar ştii că noi (poliţiştii – n.r.) nu putem fi membri de partid şi nici nu ne putem implica în politică!”. Drăghici a făcut plângere penală împotriva celor care s-au folosit abuziv de identitatea sa. El susţine că alte cadre din Poliţie şi Armată sunt în aceeaşi situaţie. „Nu îi cunosc, dar am fost mai mulţi la audieri, la tribunal”, precizează subofiţerul.

Avocatul Adrian Drăghici a fost angajat de Buta Levente. Dl. Buta este un cetăţean român de naţionalitate maghiară, care a iniţiat demersuri în vederea obţinerii cetăţeniei maghiare.

În cererea de intervenţie depusă la Tribunalul Bucureşti, în dosarul cererii de acordare a pesonalităţii juridice partidului lui László Tőkés, Levente precizează că s-a adresat Centrului de Democraţie din Târgu Mureş. Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), care acum încearcă să se transforme în PPMT, a obţinut de la Guvernul Ungariei o finanţare de 800.000 de euro pentru crearea a 20 de ”Centre de democraţie”, unde doritorii pot primi consiliere în vederea îndeplinirii formalităţilor necesare obţinerii cetăţeniei maghiare.

La centrul din Târgu Mureş, lui Buta Levente i s-a sugerat că ar fi bine să semneze pe listele de susţinere a înfiinţării şi înregistrării PPMT. Buta spune că a refuzat, dar că, ulterior, s-a regăsit, totuşi, pe listele de susţinere, cu semnătura falsificată.

În cazul Buta Levente este limpede că datele de identificare (adresă, serie şi număr de buletin, cod numeric personal) au fost obţinute din dosarul aplicaţiei pentru cetăţenia maghiară.

Nu putem decât specula cum au fost obţinute datele personale reale ale altor cetăţeni, cum este cazul subofiţerului Mircea Vasile Ion. Acesta opinează că e posibil ca cineva dintre cei care au întocmit listele cu susţinătorii PPMT să fi avut acces la Registrul de evidenţă a populaţiei.

Jurnalul Naţional a descoperit noncordanţe între numele persoanelor din listele de susţinători ai înfiinţării PPMT din Bucureşti şi adresele acestora. Astfel, în cursul zilei de vineri, 29 iulie, am verificat, prin sondaj, câteva din adresele care figurează în fotocopiile listelor cu semnăturile de adeziune primite anterior la redacţie.

Având în vedere că, în decursul zilei de joi am descoperit că marea majoritate a listelor de semnături depuse de PPMT la Tribunalul Bucureşti erau falsificate, liste întregi fiind semnate de aceeaşi persoană, aveam bănuiala că vor exista neconcordanţe între numele din liste şi adresele de domiciliu trecute în dreptul acestora.

Bănuiala ne-a fost confirmată. Cu o singură excepţie, la niciuna dintre adresele verificate nu au locuit, vreodată, persoanele din liste. Iar excepţia este un domn care a locuit la adresa respectivă în urmă cu peste un deceniu.

Jurnalul Naţional şi Új Magyar Szó (cotidian naţional de limbă maghiară) au dezvăluit că Erdélyi Magyar Néppárt – Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), cunoscut drept partid al europarlamentarului László Tőkés şi-a falsificat listele cu semnăturile de adeziune.

La data de 5 mai 2011, Toró Tiberiu, preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din România, mâna dreaptă a lui Tőkés şi împuternicit cu înregistarea formaţiunii, a depus la Tribunalul Bucureşti 20 de bibliorafturi, conţinând 4.396 de foi cu 29.268 de semnături din 19 judeţe şi din Municipiul Bucureşti.

La redacţiile Jurnalul Naţional şi Új Magyar Szó (cotidian naţional de limbă maghiară) au ajuns fotocopii ale câtorva liste de semnături. La o primă vedere, semnăturile diferă între ele, însă, observate mai atent, se poate constata limpede, chiar şi de către o persoană fără expertiză grafologică, că grupuri mari de semnături aparţin aceleiaşi persoane, având aceeaşi grafie.

Jurnalişti de la cele două publicaţii au primit acceptul conducerii Tribunalului Bucureşti de a analiza listele de semnături, fără a le putea fotocopia sau xeroxa şi fără a avea acces la informaţiile cu caracter personal (adresă, date de identificare).

Constatarea principală: aproape toate listele de semnături sunt falsificate GROSOLAN. În multe liste, grafia semnăturilor este şi mai clar asemănătoare prin comparaţie cu cea din fotocopiile primite la redacţie.

Tribunalul Bucureşti a respins cererea de înregistrare a PPMT, motivat de faptul că acesta nu este o formaţiune care să militeze, statutar, pentru interesul naţional, fapt impus de legea partidelor politice.

PPMT a formulat recurs, care urmează să fie judecat de Curte de Apel Bucureşti.

Ca şi Mircea Vasile Ion, Buta Levente şi alţii au formulat plângeri penale pentru fals, uz de fals şi instigare la fals şi uz de fals împotriva celor care au întocmit şi s-au folosit de listele de susţinere a înfiinţării PPMT. Dosarele sunt în diverse faze de cercetare la parchetele din ţară.

LA  polul opus ,in Republica Moldova , in relatii stranse cu fortele maghiare  se inalta falnic patriotismul moldovenist , implementat  de  rusi inca din anii 20 ai secolului trecut .

Unul dintre partidele moldoveniste care promoveaza minciuna si care mai ieri au inceput sa perfecteze actele pentru trimiterea in judecata a statului roman cu scopul de a-l distruge ,este si Patriotii Moldovei ,

partid nationalist care merge pe doctrina ruseasca de existenta a unei asa-numite natiuni moldovenesti  separate dupa cum zic ei de natiunea romana .

Nimic mai fals si mai lipsit de logica dar care face furori in randurile tinerilor comunisti   din republica .

Acest partid , este finantat din fonduri rusesti si urmareste sa faca tot ce-i sta in putinta pentru a distruge Romania  ,dorind alipirea la republica a intregii moldove de vest pana la Carpati .

Bazandu-se pe bani rusesti si pe minciuna leninista dusmanii poporului roman de la est de Romania vor sa o distruga.

un articol referitor la ei gasim in cele ce urmeaza :

19 Mai 2011 by Vitalie Goncearov

steag„Patriotii Moldovei”, un partid politic de la Chisinau, a lansat miercuri un apel catre comunitatea mondiala, solicitind “inapoierea Patriei-mama – Moldova a tuturor teritoriilor istorice ale statului moldovenesc, aflate in componenta Romaniei”, scrie presa locala. „Partidul ‘Patriotii Moldovei’, care intruneste ideologic patriotii Moldovei de pe amblel maluri ale Prutului, in mod constient isi asuma initiativa si anunta initierea procesului intre natiuni de rechemare unilaterala a tuturor semnaturilor si angajamentelor, asumate de autoritatile Moldovei in timpul crearii statului cu denumirea Romania”, a declarat la conferinta de presa din capitala Moldovei Mihail Garbuz, presedintele formatiunii politice. El a explicat ca este vorba despre retragerea semnaturilor din 1859 a documentului despre unirea celor doua principate, Molodva si Valahia, scrie Newsmoldova. „Initiind procesul retragerii Moldovei din cadrul acestor acorduri poporul moldovenesc in acest mod anunta inceputul procesului ‘de destramare’ a statului Romania, care a incalcat angajamentele acordului si n-a indreptatit sperantele si aspiratiile poporului Moldovei”, a explicat Garbuz. El a mentionat ca, in prezent, Romania „s-a epuizat ca sens” si a venit timpul divizarii internationale dupa criteriul national. „Popoarele, care se afla in componenta Romaniei, trebuie sa se autodetermine singure – in care anume state ele doresc sa-si realizeze viitorul. Poporul moldovenesc este devotat intru totul Patriei sale si, cu toate incercarile dure si fara precedent ale fortelor proromane, niciodata nu va deveni satelit al unei formatiuni create artificial, cum este Romania”, a mai spus Garbuz.

Axa moldovenista

In luna ianurie 2010, agentia de presa KARADENIZ PRESS anunta in exclusivitate ca liderii Miscarii Social-Politice „Patriotii Moldovei” au cerut sprijinul Uniunii Moldovenilor din Transnistria pentru apararea statalitatii moldovenesti. De asemenea, potrivit unui document redactat de conducerea Miscarii Social-Politice „Patriotii Moldovei”, autoritatile de la Chisinau, Moscova si Kiev trebuie sa ia toate masurile legale pentru revenirea in granitele statului moldovenesc ale teritoriilor aflate sub „ocupatia romaneasca”. Semnatarii solicita actionarea in judecata a Romaniei la Curtea Internationala de Justitie de la Haga pentru recuperarea teritoriilor moldovenesti ocupate de Romania, precum si plata unor despagubiri semnificative catre „cetatenii Republicii Moldova” pentru „genocidul etnic, cultural si economic organizat” la care au fost supusi etnicii moldoveni de catre autoritatile de la Bucuresti. Miscarea Social-Politica „Patriotii Moldovei” mai solicita scoaterea definitiva a denumirilor de „limba romana” si „istoria romanilor” din programele scolare folosite in sistemul de invatamant din Republica Moldova si Ucraina, si inlocuirea acestora cu „limba moldoveneasca” si „istoria Moldovei”, precum si crearea unui minister pentru coordonarea actiunilor la nivel international menite sa readuca in „granitele statului moldovenesc” regiunile aflate sub ocupatia Bucurestiului. Formatiunea mai cere totodata serviciilor de informatii din Republica Moldova, Federatia Rusa si Ucraina combaterea „romanismului primitiv” care distruge „societatea polietnica a Republicii Moldova”, exprimandu-si disponibilitatea pentru sprijinirea acestora in stoparea „extremismului si imperialismului” romanesc. Conform rezolutiei, formatiunea extremista mai cere autoritatilor de la Chisinau, „inchiderea Mitropoliei Basarabiei” si expulzarea „rapida” a preotilor romani „care indeamna la ura interetnica intre popoarele Republicii Moldova”.

„Moldova Mare”, obiectiv politico-strategic

Conform declaratiei de infiintare a Miscarii Social-Politice „Patriotii Moldovei”, data anterior publicitatii de grupul de initiativa al formatiunii „in conditiile de pericol permanent pentru integritatea Moldovei, ale unor presiuni neintrerupte (…) asupra statalitatii moldovenesti inca firave, raspunzind adresarilor, indemnurilor unei parti insemnate a obstimii, cerintelor insistente ale unor miscari nonguvernamentale, noi, reprezentantii organizatiilor obstesti „Pro Moldova”, „Meleag Natal”, ai colectivelor de munca si oamenilor de afaceri, in urma unei examinari multilaterale si consultari indelungate, am hotarit sa purcedem la constituirea unei formatiuni social-politice noi, ca denumire, mesaj ideologic si misiune cetateneasca: “Patriotii Moldovei”. Printre obiectivele formatiunii fondate de Vasile Stati, apropiat al liderului comunist Vladimir Voronin si promotor al teoriei moldoveniste, se numara ”intarirea statalitatii moldovenesti, consolidarea societatii multinationale moldovenesti in spiritul conceptului: “Republica Moldova este Patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai”, curmarea pe cale legala a deznationalizarii tinerelor generatii, a dezcetatanirii tarii – procese finantate si dirijate din afara cu scopul darimarii temeliei Statului Moldovenesc, afirmarea temeliilor istorice, etnice, politice si de drept, a traditiilor de stat de sine statator ale Moldovei”. „Restabilirea integritatii teritoriale a Republicii Moldova, luind in consideratie cele mai largi doleante ale populatiei din raioanele moldovenesti din stinga Nistrului, inclusiv la nivel de structuri politico-administrative supreme, cerinte care nu ar stirbi prin nimic suveranitatea si integritatea Moldovei, statutul ei de reprezentat plenipotentiar unic al Statului Moldovenesc in circuitul international” este un alt obiectiv strategic al miscarii. „Patriotii Moldovei” mai urmaresc „extinderea si intensificarea pe toate caile, pe baza principiilor de egalitate, respect reciproc si colaborare avantajoasa a relatiilor benefice multiseculare economice, politice, cultural-stiintifice cu Federatia Rusa – una din conditiile stabilitatii obstii multinationale moldovenesti, dezvoltarii economice si a integritatii teritoriale a Republicii Moldova”. Unul din principalele puncte ale programului politic citat este „largirea si aprofundarea relatiilor pe picior de egalitate cu poporul roman, clasa politica a caruia ar da dovada sincera si explicita de respectare a suveranitatii si independentei, in general- a statalitatii poporului moldovenesc, ar respecta crestineste si civilizat istoria Moldovei, dreptul Moldovenilor – natiune cu un stagiu istoric de 700 de ani la identitate etnica, constiinta lingvistica”, precum si „ocrotirea pe toate caile legale a teritoriului moldovenesc duhovnicesc obladuit de structura lui intiistatatoare canonica Mitropolia Chisinaului si a intregii Moldove, demascarea si curmarea oricaror incercari de amestec a unor agenti politico- bisericesti straini in sutane din structuri fariseice de a se amesteca sfidator in treburile interne ale Statului Moldovenesc”. Membrii grupului de initiativa au subliniat ca „scopurile si sarcinile Miscarii Social-Politice „Patriotii Moldovei” sunt „formulate in stricta concordanta cu Constitutia Republicii Moldova si legislatia in vigoare” la est de Prut.

Strategie antiromaneasca

Miscarea Social-Politica „Patriotii Moldovei” reprezinta doar ultima incercare de institutionalizare la nivelul societatii civile din Republica Moldova a doctrinelor „moldoveniste”. Membrii acesteia au fost implicati in mai multe actiuni publice, in Republica Moldova si strainatate, in care contestau vehement apartenenta locuitorilor fostei republici sovietice la poporul roman, reclamand totodata existenta „poporului moldovenesc” si a „limbii moldovenesti”, distincta de limba romana. Reamintim ca la a treia editie a „Congresului persoanelor originare din Republica Moldova domiciliate peste hotare-diasporei moldovenesti” din 2008, organizat si finantat de autoritatile comuniste de la Chisinau, membrii ai miscarii „Patriotii Moldovei”, au amenintat cu violenta fizica „pionii imperialismului romanesc” din Republica Moldova, fara ca Ministerul Afacerilor Interne de la Chisinau sa ancheteze amenintarile cu moartea primite de o serie de lideri romani din Basarabia. Surse din cadrul SIS, au declarat in exclusivitate pentru KARADENIZ-PRESS, ca membrii ai miscarii au fost implicati si in actiuni indreptate impotriva unor preoti ortodocsi romani ai Mitropoliei Basarabiei, precum si in editarea unor „scrisori deschise”, publicate de mass-media procomunista si rusofona, prin care este condamnata politica Romaniei in Republica Moldova.

Filiera ruseasca

Surse din cadrul Serviciului de Informatii si Securitate de la Chisinau au mai declarat pentru KARADENIZ-PRESS ca formatiunea este finantata si de catre organizatii extremiste panslaviste din Federatia Rusa, iar o parte a activitatii lor este sustinuta logistic de catre institutii culturale ruse din Republica Moldova, inclusiv regiunea separatista transnistreana si Unitatea Teritorial-Administrativa Gagauzia (Gagauz Eri), locuita majoritar de populatie rusofona. Potrivit surselor citate, miscarea primeste un important sprijin mediatic din partea mass-media controlata de Ministerul Securitatii (MGB) de la Tiraspol, iar o parte importanta a membrilor formatiunii provin din institutiile universitare din stanga Nistrului, majoritatea fiind suspectati de ofiterii SIS ca fiind agenti ai serviciilor secrete transnistrene sau ale Federatiei Ruse.

Diversiune etnica

Un episod prezentat de mass-media de la Bucuresti este reprezentat de „Comunitatea Moldovenilor din Romania” (CMR), protejati si finantati cu generozitate de Victor Stepaniuc, fost vice-prim-ministru in Guvernul de la Chisinau, lider actual al partidului „Moldova Unita”. Stepaniuc ii asigura in 2007 pe fondatorii CMR, in urma vizitei oficiale efectuate la Chisinau, ca vor primi sprijin financiar si logistic de la Guvernul comunist al Republicii Moldova. „Legislatia noastra interna permite si toate tarile gasesc posibilitati, finante, ca sa sprijine diaspora. Aceasta comunitate este a 39-a diaspora moldoveneasca de peste hotare”, afirma acesta, citat copios de mass-media de limba rusa si procomunista din Basarabia. Printre fondatorii CMR s-au numarat Claudiu Alexa, consilier al PNL de Husi, jurnalistul Lucian Timofticiuc si fostul sef al tineretului comunist de la Iasi, Marian Russo. Acestia sustineau in acel moment ca asociatia isi propune sa „promoveze si sa apere identitatea moldoveneasca, sa promoveze toate elementele culturale moldovenesti din Romania si sa creeze o unitate intre moldovenii din dreapta si din stanga Prutului”. Reamintim ca justitia romana a dispus ulterior desfintarea CRM, iar fondatorii s-au delimitat de acuzatiile regimului Voronin la adresa Romaniei. Delegatia CMR a vizitat Chisinaul si a fost primita, in 22 februarie 2007, cu aplauze in Parlamentul Republicii Moldova, dupa ce s-a intalnit cu presedintele moldovean Vladimir Voronin si deputatul Victor Stepaniuc. Reamintim ca dupa intalnirea oficiala cu CMR, Voronin a dat un interviu in mass-media moldoveana in care afirma ca aceasta organizatie nu se poate inregistra ca etnie, alaturi de alte minoritati nationale existente in Romania. „In Romania, din pacate, lista etniilor permise este strict limitata, toate minoritatile nationale posibile sunt enumerate in legislatie. Moldovenii nu figureaza printre acestea. Azi acesta, din cate inteleg eu, este astazi principalul obstacol pentru legalizarea moldovenilor si a culturii lor in Romania. Este vorba despre legalizarea acestui drept pentru o populatie de circa zece milioane de persoane, care locuiesc in Moldova romaneasca”, a declarat Voronin, acuzand astfel Bucurestiul de intoleranta fata de “minoritatea etnica a moldovenilor” din Romania. Voronin a adaugat ca “moldovenii din Romania nutresc speranta ca, dupa aderarea acestei tari la Uniunea Europeana, problema identitatii etnice va deveni o problema ce va tine de exprimarea vointei cetatenilor, dar nu o politica impusa de sus”.

Astfel de actiuni in favoarea distrugerii Romaniei nu trebuiesc lasate sa se  manifeste si trebuiesc  lichidate  inca din fasa .

In conditia in care apele  in lume sunt pe punctul de a exploda  , Romania trebuie sa asi vada interesul national si oamenii de la putere trebuie sa asi faca datoria ,aceea de a promova adevarul istoric ,si de a reprezenta interesele cetatenilor romani in toata zona dintre nistru si tisa .

ACESTA ESTE UN SEMNAL DE ALARMA PRIVIND SECURITATEA GRANITELOR ROMANIEI SI IMPLICIT A NATIUNII ROMANE  FIE EA DIN ROMANIA SAU DIN AFARA EI !

EDUARDGEORGE66

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s