S.U.A si-a schimbat prioritatile la nivel international .greseala capitala pe care o face ? se leaga de ultimul loc de pe pamant de care ar trebui sa te legi


s.u.a. SE CREDE O PUTERE ATAT DE MARE INCAT SE INTINDE MAI MULT DECAT II ESTE PLAPUMA SI ASTA SE VA VEDEA IN APROXIMATIV 15-18 ANI .

A TE LEGA DE CHINA INSEAMNA A FI DUS CU PLUTA .

INTOTDEAUNA CHINA A AVUT RELATII MAI MULT DECAT AMICALE CU FEDERATIA RUSA MOMENTAN IN EXPANSIUNE SI A RISCA PE  MAI MULTE FRONTURI UN RAZBOI MONDIAL, ATAT CU IRANUL CAT SI CU MAI NOU CHINA CARE SIGUR ,VA FACE ALIANTA CU RUSIA ,NU STIU CARE VA FI REZULTATUL.

IN ACESTE TIMPURI DE RASTRISTE ,UNDE RAZBOIUL MONDIAL SE APROPIE PE ZI CE TRECE , ROMANIEI SI REPUBLICII MOLDOVA NU ARE SA LE  FIE BINE ,CI DIMPOTRIVA , VOR INREGISTRA O REGRESIE PE TOATE PLANURILE CARE VOR CULMINA CU RAZBOI PENTRU MENTINEREA TERITORIILOR SUB ADMINISTRATIE ROMANEASCA .

PREGATITI ARMATA  ,MODERNIZATI-O , ACTIVATI S.R.I. -UL , PUNETI OAMENI PREGATITI PE FUNCTIILE PRINCIPALE ALE STATUL SI  SI CE O VREA  DUMNEZEU .

 

.

Strategia americană privind apărarea, prezentată joi de preşedintele Barack Obama, va genera o schimbare profundă pentru forţele armate americane, relatează AFP, care prezintă principalele consecinţe ale acesteia.

După un deceniu de combatere a insurgenţei în Irak şi Afganistan, de unde trupele americane urmează să se retragă până la sfârşitul lui 2014, numărul militarilor va fi redus, măsura urmând să afecteze în special forţele terestre (US Army) şi marina.

Deşi nu au fost oferite cifre oficiale, forţele terestre ar urma să treacă de la 565.000 de militari în serviciul activ la 520.000 după 2014 şi ar putea scădea sub 500.000, potrivit unor observatori. Corpul puşcaşilor marini, care numără în prezent 202.000 de membri, va scădea cu 15.000 până la 20.000 de persoane. La sfârşitul lui august 2001, forţele terestre aveau 482.000 de militari, iar Marina 173.000.

În consecinţă, prezenţa US Army în Europa, unde sunt staţionaţi 43.000 de militari, în principal în Germania, va “evolua”, potrivit documentului care prezintă această strategie. Cel puţin o brigadă (3.500 de militari) va fi retrasă din această ţară, potrivit unor oficiali din cadrul apărării.

În total, forţele armate americane numără 1,4 milioane de militari, faţă de 2,3 milioane în China şi 1,1 milioane în Coreea de Nord.

PRIORITATE PENTRU ASIA

Importanţa acordată zonei Asia-Pacific vizează menţinerea libertăţii comerţului pe căile maritime şi mai ales să facă faţă creşterii puterii Chinei, care trebuie însoţită de “cea mai mare claritate în privinţa ambiţiilor sale strategice”.

Marina şi aviaţia ar urma să fie menţinute, accentul fiind pus pe parteneriatele strategice din regiune, cum ar fi cel cu Indonezia.

Capacitatea de operare în zonele contestate, în special în largul Chinei, se află pe primul loc în priorităţile Pentagonului, ceea ce se traduce prin dezvoltarea capacităţilor războiului electronic, a avioanelor fără pilot de recunoaştere şi a avioanelor invizibile pe radar, cum este viitorul avion F-35.

UN ARSENAL NUCLEAR REDUS

“Este posibil să ne asigurăm disuasiunea cu o putere nucleară mai mică”, afirmă noua strategie.

Nicio precizare nu a fost însă facută oficial, dar protrivit presei americane, numărul submarinelor care au capacitatea de a lansa proiectile, în prezent în număr de 14, ar putea fi redus.

SFÂRŞITUL DOCTRINEI PRIVIND VICTORIA PE DOUĂ FRONTURI

De mai multe decenii, armata era dimensionată în aşa fel încât să câştige două conflicte majore simultane. Caietul de sarcini al unei armate reduse va fi acela de a câştiga un conflict şi de a împiedica un al doilea adversar “să îşi atingă obiectivele”.

UN BUGET CARE RĂMÂNE FOARTE MARE

Barack Obama a declarat că în pofida reducerilor, bugetul Apărării va continua să crească şi va rămâne mai mare decât era la preluarea preşedinţiei de către el. Acesta va depăşi suma bugetelor militare ale celor zece ţări care cheltuiesc cel mai mult pentru apărare, în afară de Statele Unite, potrivit lui.

Cu 530 de miliarde de dolari în 2012, în afară de costurile războiului din Afganistan, bugetul american reprezintă în acest moment aproximativ 40 la sută din cheltuielile militare mondiale.

În 2011, bugetul militar chinez, în creştere cu 12,7 la sută, era oficial de 91,5 miliarde de dolari.

ANUNT PRELUAT DE PE WWW.MEDIAFAX.RO

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s