sa traim bine ?


Texasul se confruntă cu secetă severă

Foto: AP

Texasul se confruntă cu secetă severă

Pentru că în Texas e mult mai uşor să găseşti petrol, decât apă potabilă, câteva oraşe din stat vor pune în aplicare un plan care acum câteva decenii părea absurd: vor transforma apa menajeră în apă potabilă.

Locuitorii oraşelor Big Spring, Midland, Odessa şi Stanton din Texas vor recicla apa folosită iar un sistem de filtrare o va purifica pentru a o transforma în apă potabilă, informează AP.

Cum apă menajeră înseamnă şi apa de la toaletă, produsă numai Big Spring de 27.000 de persoane, oficialii au mult de muncă până să înlăture dubiile locuitorilor cum că ar putea bea urina vecinului.

“Orice apă este bună pentru reciclat, din punctul meu de vedere”, a spus primarul din Big Spring.

Filtre similare sunt folosite de ani de zile Tucson, Arizona, anumite părţi ale Californiei, dar şi în alte ţări. Experţii prezic că şi alte oraşe americane vor adopta această metodă, dat fiind numărul în creştere al populaţiei şi dar şi seceta.

Noul sistem ar putea îmbunătăţi, de fapt, gustul de apă din regiune prin eliminarea mineralelor şi a sărurilor, care îi conferă un gust sărat distinctiv.

Ani de zile NASA a încercat să creeze echipamente care ar permite astronauţilor să recicleze apa menajeră pentru a o putea folosi la băut, gătit şi îmbăiat. Sistemul a fost utilizat în staţia spaţială la sfârşitul anului 2008, şi a durat mai multe luni pentru a efectua toate testele – în orbită şi pe teren – pentru a se asigura că apă poate fi consumată.

Advertisements
By mareaglorie Posted in STIRI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s