Sedinta comuna dintre guvernele Romaniei si Republicii ,cand o zbura porcul .


Iurie Leancă dezvăluie când va

avea loc ședința comună a

guvernelor R.Moldova și

României

O ședință comună a guvernelor Republicii Moldova și României ar putea avea loc în luna noiembrie. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Iurie Leancă, în cadrul unei conferințe de presă de vineri, 2 septembrie.

,,Deocamdată nu am stabilit o dată precisă, dar luna noiembrie este cea mai potrivită”, a spus Iurie Leancă, care a participat recent în calitate de invitat special la Reuniunea Anuală a Ambasadarilor la București.

Ministrul a mai declarat că în curând ar putea a avea loc și la Chișinău o reuniune a amabasadorilor. ,,Demult se cere și este o practică obișnuită pentru toate ministerele de externe”, a subliniat oficialul.

ARENA reamintește că ședinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova a fost programată inițial pentru luna iunie, dar a fost amânată pentru că grupurile de experţi încă mai lucrează asupra proiectelor sectoriale care au fost stabilite iniţial, dar au apărut şi proiecte noi.

La 27 mai, în cadrul unei vizite în Republica Moldova, ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi omologul său, Iurie Leancă, au anunţat că au convenit ca şedinţa Guvernelor să se desfăşoare în luna iunie la Galaţi. Atunci, cei doi oficiali au anunţat că în cadrul şedinţei urmează să fie semnat un plan comun de acţiuni, ce ar avea  un preambul politic, dar care să conțină mari proiecte sectoriale, în domenii ce țin de cooperarea europeană, energetică, infrastructura drumurilor, cultură, educație, transfer de expertiză.

La reuniunea comună a Executivelor era preconizată participarea a șapte ministere din partea României și probabil tot atâtea din partea Republici Moldova.

Anastasia Rotaru

Advertisements
By mareaglorie Posted in STIRI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s