Senatorii români au abrobat amplasarea scutului anti-rachetă american în România


Senatul român a ratificat astăzi Acordul dintre România şi SUA privind amplasarea elementelor scutului antirachetă american pe teritoriul din dreapta Prutului.

Toţi cei 90 de senatori români s-au pronunţat în favoarea acordului. Pe 15 noiembrie, Acordul a fost aprobat de majoritatea covârşitoare a membrilor Camerei Deputaţilor. Documentul prevede ca la baza aeriană de la Deveselu, jud. Olt, să fie instalate până în 2015 un radar şi instalaţii de lansare a rachetelor interceptoare, ca parte componentă a sistemului american de apărare împotriva rachetelor balistice intercontinentale.

“Valoarea acordului consta în consacrarea, pentru prima oară, într-un document bilateral obligatoriu din punct de vedere juridic, a parteneriatului strategic româno-american. Amplasarea unor elemente ale sistemului antirachetă al SUA reprezintă o contribuţie foarte importantă la securitatea Romaniei, a SUA şi a întregii Alianţe“, a spus ministrul de Externe de la Bucureşti, Teodor Baconschi.

Amintim că Acordul privind amplasarea elementelor scutului antirachetă în România a fost semnat la 13 septembrie de miniştrii de Externe din România şi SUA.

Timpul.md

Advertisements
By mareaglorie Posted in STIRI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s