Traian Băsescu despre ”Istoria”: Dezamăgire pentru România


adevarul.ro

Decizia autorităților de la Chișinău de a înlocui „Istoria Românilor” cu „Istoria” este o dezamăgire pentru România. Declarația a fost făcută joi, 18 august, de președintele României, Traian Băsescu, care se află la tabăra de vară de la Sulina, organizată pentru tinerii români din diasporă.

„Este greu de înțeles, pentru că acum doi ani am tipărit pentru Republica Moldova 450 de mii de manuale, iar anul acesta le-am predat RM. Am tipărit manualele cu un conținut în acord cu Ministertul Educației de la Chișinău, pe cheltuiala statului român. Am înțeles că Istoria Românilor rămâne ca parte componentă. Să vedem!”, a menționat Băsescu, scrie jurnal.md.

Potrivit lui Băsescu, indiferent care va fi decizia finală, România nu se va supăra pe Republica  Moldova.

În același context, Eugen Tomac, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, a menționat că „este decizia autorităților R. Moldova cum se va numi această disciplină, dar nu trebuie să existe interpretări în ceea ce privește trecutul nostru, indiferent cât de mulți ar vrea să-l falsifice”.

ARENA reamintește că ministrul Educației, Mihail Șleahtițchi, a menționat că elevii din R. Moldova vor învăța istoria din cărți care se vor numi „Manual de istorie”, iar disciplina școlară – ”Istoria”. Manualul ”Istoria românilor” va fi oferit opțional și va fi recomandat de către profesori în anumite situații.                                                                                                                                                                                                                        sursa arena.md

Advertisements
By mareaglorie Posted in STIRI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s