urmatorul pas spre noua ordine mondiala / ce fac romanii? vor accepta sclavia ?


Merkel şi Sarkozy vor o taxă pe

tranzacţiile financiare şi un

guvern al zonei euro

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy vor propune partenerilor europeni, în septembrie, introducerea unei taxe pe tranzacţiile financiare şi formarea unui “veritabil guvern al zonei euro”.

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

“Miniştrii de Finanţe din Germania şi Franţa vor propune instituţiilor europene, în septembrie, introducerea unei taxe pe tranzacţiile financiare”, a declarat Sarkozy într-o conferinţă de presă la sfârşitul întâlnirii cu Merkel.

Cei doi lideri propun totodată crearea “unui veritabil guvern al zonei euro“, care să fie condus, pentru un mandat de doi ani şi jumătate, de actualul preşedinte al Uniunii Europene, Herman Van Rompuy.

După discuţiile de la Paris, Sarkozy a arătat că propune, împreună cu Merkel, ca toate cele 17 state membre ale zonei euro să se angajeze să îşi echilibreze finanţele şi să includă în Constituţii acest obiectiv până în vara anului viitor.

Altă propunere se referă la îmbunătăţirea guvernanţei transfrontaliere, prin întâlniri bianuale ale liderilor europeni.

“Dorim să ne exprimăm voinţa fermă de a apăra euro şi de a ne asuma responsabilităţile speciale ale Germaniei şi Franţei în Europa, astfel încât să avem un punct de vedere comun asupra tuturor problemelor”, a spus Sarkozy.

Merkel a declarat pe de altă parte că nu crede că “euroobligaţiunile pot fi de ajutor în acest moment”.

Sarkozy a completat spunând că aceste obligaţiuni comune ar putea pune în pericol ţările cu ratinguri ridicate şi nu pot reprezenta decât “momentul culminant al procesului de integrare”.

Cei doi lideri sunt supuşi presiunilor de a veni cu planuri de întărire a zonei euro şi de refacere a încrederii pe pieţele financiare, după un an şi jumătate de tensiuni care nu au dispărut în pofida planurilor de salvare pentru Grecia, Irlanda şi Portugalia.

sursa mediafax

Advertisements
By mareaglorie Posted in STIRI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s