Traian Băsescu: Sperăm că, în 2012, la Chișinău va exista o arhitectură instituțională completă


 Parteneriatul strategic special cu Republica Moldova “rămâne o prioritate a diplomației române în 2012”, a declarat joi, 19 ianuarie, președintele României, Traian Basescu, care a prezentat prioritățile diplomației române la reuniunea anuală cu ambasadorii acreditați la București.  

“România va continua să susțină activ procesele de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană, de modernizare și democratizare a societății în spiritul valorilor și principiilor europene”, a spus președintele României, care și-a exprimat, totodată, speranța că se va găsi o soluție pentru alegerea președintelui Republicii Moldova.

“Sperăm că, în 2012, la Chișinău va exista o arhitectură instituțională completă prin alegerea președintelui țării și se vor aprofunda reformele adoptate în ultimii doi ani, astfel încât Republica Moldova să își continue parcursul pro-european, democratic asumat”, a spus Traian Băsescu.
 Totodată, șeful statului român,  a salutat progresle înregistrate de Republica Moldova în relația cu Uniunea Europeană. “Nu pot decât să salut decizia Uniunii Europene din decembrie 2011, de lansare a negocierilor cu Republica Moldova pentru instituirea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător. Sperăm că, după acest pas, negocierile bilaterale să se poată accelera în vederea încheierii cât mai curând a Acordului de Asociere dintre Uniune si Republica Moldova”, a precizat Basescu.
Oficialul român a mai spus ca așteaptă ca “reluarea reuniunilor formale ‘5+2’ să conducă la angajarea veritabilă a tuturor actorilor pentru obținerea unor progrese efective în procesul de soluționare a conflictului transnistrean”.
SURSA ARENA.MD

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s