Insfarsit si Mihai Ghimpu ,realist cu actuala situatie din Republica


Liderul PL susţine că renunţarea la referendum va însemna sfîrşitul AIE

Chişinău, 26 ian./MOLDPRES/. Renunţarea la organizarea unui referendum constituţional în aprilie va însemna sfîrşitul Alianţei pentru Integrare Europeană. Declaraţia a fost făcută de liderul PL Mihai Ghimpu pentru postul de radio Europa Liberă, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Ghimpu afirmaţiile unor lideri politici precum că în Legislativ ar exista 62 de voturi necomuniste în baza cărora ar putea fi ales şeful statului nu corespund realităţii. “Dacă cineva crede că are 62 voturi necomuniste să excludă automat cele 12 voturi PL. Noi nu vom alege niciodată un preşedinte împreună cu grupul Dodon”, a opinat Ghimpu.

Preşedintele liberalilor a menţionat că dacă vreo componentă a AIE va renunţa la ideea organizării referendumului, asta va însemna sfîrşitul alianţei dar şi a democraţiei. “Vor veni comuniştii la guvernare sau vor aduce nişte partide satelite. Va fi referendum pentru că Parlamentul nu vrea să aleagă. Nu că nu poate, nu vrea fiindcă mecanismul de alegere a preşedintelui depăşeşte norma democratică”, a spus Ghimpu.

Preşedintele PL a opinat că cetăţenii care susţin comuniştii trebuie să ştie că situaţia nu se va ameliora, deoarece ei nu vor avea majoritatea pentru a alege preşedintele şi peste un an vor fi din nou organizate alegeri anticipate.

SURSA ,MOLD[RESS.MD

Advertisements
By mareaglorie Posted in OPINII

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s