Miscarea unionista 2012 si problemele prin care trece aceasta


Dragi cetateni a-i ambelor tari , de ceva vreme se tot vorbeste despre marsurile unioniste ale actiunii 2012 si ale consiliului unirii .

Deja se face absolut prea mare tevatura despre situatia data astfel incat imi voi exprima inca o data parerea ,nu inainte de a publica un interviu foarte important pe care ,cel mai unionist om politic din ALIANTA PENTRU INTEGRARE EUROPEANA l-a facut cu o zi in urma,  pentru Radio Europa Libera :

Nu in ultimul rand voi pune aceasta idee  fata in fata cu spusele presedintelui REPUBLICII MOLDOVA .

                                           Despre unionism şi unionişti cu Mihai Ghimpu

  

                    Europa Liberă: În cadrul AIE există consens asupra acestor acţiuni, – marşul unioniştilor şi cel al „stataliştilor”, – planificate pentru data de 16 septembrie, la Chişinău?
 
Mihai Ghimpu: „Noi nu am discutat acest subiect fiindcă nu a avut loc şedinţa Consiliului AIE. Nu sunt persoana care cineva poate pe mine să mă învinuiască că nu sunt român, că nu sunt unionist, că fac jocul cuiva. Îmi pare rău că mulţi colegii de ai mei de luptă, români adevăraţi au aderat şi susţin anume pe data aceasta. Atunci când facem politică trebuie să fim foarte înţelepţi, cu atât mai mult că şi UE şi Consiliul Europei sunt foarte atenţi atunci când este vorba de drepturile minorităţilor. Şi dacă noi ştim că în fiecare an, pe această dată, are loc Festivalul Etniilor, de ce vrem anume pe această dată? Deci, înseamnă că este un interes. Eu ştiu că unii vor să candideze la Parlamentul României. Chiar am discutat cu unul şi i-am spus că nu vă daţi mai români ca mine şi am rugat să facă pasul acesta. Au zis că nu decid eu. Şi am zis că ceea ce faceţi voi asta nu înseamnă cauză, este o provocare. Te duci la Bălţi. Hai să ridicăm conştiinţa acolo unde simţim că sunt oameni, nu ne ducem acolo unde stau cu tunurile şi te aşteaptă. Adică  nu observ politică aici, observ altceva,  mai mult sunt provocări. Şi eu fac un apel către toţi cei care văd lucrurile aşa cum le văd şi eu, adică suntem unionişti, să nu adere la nişte oameni pe care nu-i cunoaştem şi nu îi ştim. Că noi ştim cât de fin lucrează unele structuri. Pentru noi e important obiectivul european, decât marşul cuiva aici la noi. Şi nimeni nu poate să spună că noi vedem lucrurile altfel.  Fiindcă dacă eşti pentru cauză trebuie să calculezi foarte corect când faci pasul acesta. Ce e obligatoriu pe 16? Poftim fă pe 17, fă în următoarea sâmbătă sau duminică.”
 
Europa Liberă: Domnule Ghimpu, dar în Republica Moldova există SIS, există Procuratură, există MAI, aceste structuri trebuiau să vină şi să vă spună dvs. celor de la guvernare de ce prezintă pericol acţiunea cutare. Ca dvs. să explicaţi lumii în baza celor ce vă raportează cei  care sunt chemaţi să asigure  ordinea în stat.
 
Mihai Ghimpu: „Eu nu deţin funcţii în stat, eu sunt doar deputat, unde puterea e colectivă, când se votează. Nu mă informează nici SIS, nici MAI, nici Procuratura, nici nimeni. Legea nu spune că pot fi eu informat ca lider de partid de guvernământ. Alta e problema aici. Nu că sunt împotriva marşului unirii şi poate că nu se întâmpla nimic,  poate să aibă loc două acţiuni pe străzi diferite, dar cât e a provoca? În ce s-au transformat acţiunile nobile şi bune a tinerilor pe 7 aprilie 2009? Iată noi avem deja lecţia. De ce nu găsim nici până acum pe cei care au fost provocătorii?”
 
Europa Liberă: De ce nu-i găsiţi?
 
Mihai Ghimpu: „Fiindcă nu sunt. Înseamnă că nu sunt la noi în Republică. Altfel îi găseam. Din păcate atunci când lucrurile încep să ia o întorsătură corectă şi bună apare cineva care se dă mai patriot. Noi avem buni specialişti în domeniul acesta a cauzei naţionale. Folosesc cauza pentru a compromite.  Noi nu o să admitem ca cineva să vină şi să compromită, şi de această dată, cauza românească. Şi apelul meu este că dacă sunt într-adevăr pentru cauza românească  să abandoneze pe data de 16. Şi poftim, aşa cum noi nu am discutat subiectul acesta şi nu am spus nimănui nimic despre marşul de la Cahul , de la Bălţi, celelalte care o să le mai facă, poftim să le facă, dar cu adevărat dacă au această bună intenţie. Dar dacă intenţia lor este de a compromite, nu o să le meargă. Mai vedem un marş, al doilea, al treilea şi o să facem o analiză şi atunci va trebui deja public să luăm atitudine. Noi avem, cum am zis, programul nostru de integrare europeană şi trebuie să fim foarte atenţi ca să nu ne înecăm la mal. Ceea ce eu am discutat şi cu mulţi europeni şi oficial, şi neoficial. Şi noi prin reforme, dar şi ei să fim foarte atenţi ca să nu ne înecăm la mal. Fiindcă obţinerea acestor trei documente  pentru Republica Moldova înseamnă foarte mult.”
 
Europa Liberă: Acestor trei acorduri.
 
Mihai Ghimpu: „Acorduri, da.  Şi dacă noi acum ne înecăm la mal, a zburat totul. Şi aici sigur că „prietenii” noştri sunt interesaţi ca asta să nu se producă. Eu sunt foarte atent, ştiu cine sunt ei, ştiu ce vrem noi, şi am să fac tot posibilul  ca lucrurile să meargă înainte.”
 
Europa Liberă: O delegaţie condusă de premierul Vlad Filat întreprinde o vizită la Moscova. Domnul Filat are mandatul AIE să discute cu partenerii ruşi?
 
Mihai Ghimpu: „Domnul Filat şi domnul Ghimpu, şi domnul Lupu au semnat un document – Acordul de formare a Alianţei şi apoi au votat Programul de guvernare, unde este scris negru pe alb integrarea europeană şi nimeni nu are dreptul să vorbească înafara acestui program. Ceea ce vorbeşte fiecare dintre noi în afara acestui program înseamnă că este un punct de vedere personal.”
 
Europa Liberă: Ce va oferi Federaţia Rusă Republicii Moldova în cadrul acestei vizite?
 
Mihai Ghimpu: „Eu nu ştiu. Eu nu sunt împotriva ca noi să avem relaţii cu Federaţia Rusă. Chiar îmi amintesc că în Program e scris relaţii strategice şi cu SUA şi cu Rusia, relaţii reciproc avantajoase. Când ne întâlnim cu ei, clar că Rusia au interesele lor, dar noi avem interesele noastre şi de aici trebuie de înţeles că fiecare dintre noi cu care discuţi să semnezi un document fie cu Federaţia Rusă, fie cu SUA. Eu aştept ca Rusia să se împace cu gândul că Republica Moldova  este un stat independent. Să-şi retragă armamentul şi muniţiile şi să ne permită să democratizăm  stânga Nistrului, fiindcă acolo sunt nu numai moldoveni şi ruşi, vor şi ei să simtă şi ei valorile democratice, liberale şi europene. Asta aştept în fiecare zi. Dar cred că asta va fi cu timpul, prin schimbării de generaţii. Oamenii pledează  acum pentru alte valori, nu pentru plăcerea de a vedea sânge şi a ocupa teritorii, pentru binele cetăţenilor indiferent de naţionalitate.”
 
Europa Liberă: Domnule Ghimpu, când va avea Moldova un ambasador la Moscova?
 
Mihai Ghimpu: „Acum după vizita de la Moscova şi vizita domnului Lupu în Ungaria, noi o să ne întrunim undeva pe la sfârşit de săptămână. Domnul prim ministru a spus că candidatura este. Să o propună şi să vedem. Eu aş vrea să fie un ambasador care să reprezinte Republica Moldova  cu demnitate, nu să stea cu capul plecat, că noi suntem un stat mic, că Federaţia Rusă e un stat puternic, că au piaţă, că noi primim de acolo gaz, energie electrică. Nu, nu aşa vreau. În rest nu mă deranjează cine o să fie, numai să aibă aceste calităţi.”

sursa : radio europa libera

CEA MAI RECENTA INFORMATIE VINE DE LA UNIMEDIA .INFO CARE COMPLETEAZA ASTFEL INTERVIUL LUI MIHAI GHIMPU :

Mihai Ghimpu, președintele PL
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, se întreabă de ce organizatorii Marșului Unirii insistă asupra zilei de 16 septembrie și nu amână desfășurarea evenimentului pentru o altă zi. Liberalul nu exclude implicarea unor servicii secrete și pregătirea unor provocări, relatează UNIMEDIA.

„De ce pe 16? Toată lumea știe că atunci este Festivalul Etniilor. Toată lumea știe cum privește Europa minoritățile. Eu cred că dacă ești un bun patriot, un bun român, un bun unionist faci totul pentru binele acestui stat. Fie că ne dorim unirea cu România, fie integrarea în Uniunea Europeană, trebuie să facem pași calculați. Eu nu vreau ca de data aceasta să ne înecăm la mal”, a spus Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV.

 

„Știm ce s-a întâmplat la Bălți, au fost provocări. Noi avem și experiența evenimentelor din 7 aprilie. Sunt oameni în cadrul marșurilor care au legătură cu serviciile secrete, dar și foarte mulți provocatori. De ce nu pe 17, de ce nu pe 22? Poliția va fi concentrată asupra Marșului Unirii, dar așa este și Festivalul Etniilor”, a subliniat liberalul.

Liderul PL a mai spus că intenționează să studieze fiecare persoană implicată în cadrul marșurilor și să se clarifice cine dirijează totul.

 

ACTIUNEA 2012 A APARUT DIN SETE DE PATRIOTISM, PATRIOTISM PE CARE NICI GUVERNANTII DIN ROMANIA ,NICI CEI DIN REPUBLICA MOLDOVA NU O AU SI ZIC EU, DIN ACEASTA CATEGORIE EXCLUDEM CALR  PARTIDUL LIBERAL AFLAT LA GUVERNARE CU MIHAI GHIMPU PRESEDINTELE PARTIDULUI ,PARTIDUL NATIONAL LIBERAL CU VITALIA PAVLICENCO PRESEDINTE  , MAI NOU DUPA CUM VEDEM CU TIMIDITATE SI PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA NICOLAIE TIMOFTI .

ASTFEL IN VREME CE TIMOFTI TERMINA CEL MAI RECENT DISCURS AL SAU CU DEVIZA ACTIUNII 2012 ” UNIREA FACE PUTEREA ” ,MIHAI GHIMPU ALATURI DE A.I.E. SI PARTIDELE PRO-RUSE CER ORGANIZATORILOR SA AMANE DATA DE DESFASURARE A MARSULUI SAU ,SA  NU IL MAI ORGANIZEZE .

BUN ,CAM ASTA AR FI STIREA CA SA VA PUN LA CURENT IN IDEE .

ACUM O VOM DESFASURA LUAND-O DE LA INCEPUT .

DUPA CUM V-AM SPUS ,ACTIUNEA 2012 S-A VRUT A FI IN CONSTRUCTIE O REFULARE A TUTUROR OAMENILOR PATRIOTI DE O PARTE SI DE ALTA A PRUTULUI .

IN ESENTA ,ASTA S-A DORIT A FI .

IN PRACTICA ,EXISTA LA CONDUCERE NISTE GOLANASI CARE ISI DAU IMPORTANTA SI CARE FAC TOT POSIBILUL CU CAPATANA LOR CEA DESTEAPTA CA IN LOC SA CUALIZEZE OAMENII IN JURUL UNEI IDEI, DE  UNIRE ,AU GRIJA SA SFARAME ORICE SETE DE PARTICIPARE A ORICARUI OM CU CAPUL PE UMERI .

DESI MEMBRII ACTIUNII SPUN CA NU AU NIMIC IN COMUN CU MISCAREA FASCISTA EXTREMISTA ,NOUA DREAPTA ,DIN PACATE INCEP  SA SEMENE CU ACEASTA  .

SI FIINDCA ACESTI TINERI SE LASA PRADA INSTINCTELOR NATIONALISTE SI NU RATIUNII .

IN CONTEXTUL ZILELOR NOASTRE ASTFEL AM PUS PE TAPET SITUATIA IN CARE SE GASESTE POPORUL ROMAN ALATURI DE CELELALTE POPOARE SI AM ACUZAT FAPTUL CA UNIREA NU ESTE DORITA NICI DE RUSIA DAR NICI DE U.E  PENTRU CA SCOPUL AMUNDORORA ESTE ACELA DE A CREEA O NOUA NATIUNE .

PENTRU RUSI, NU STIU CE VOR ,IN SCHIMB PENTR U.E. ,NU MAI VORBIM DE NUMELE NATIUNII CI DE CETATEAN EUROPEAN, NU CONTEAZA DIN CE PARTE A EUROPEI VINE ACESTA .

IN AMALGAMUL DE NATIUNI SE DORESTE DISTRUGEREA CONSTIINTEI NATIONALE A FIECARUI CETATEAN DIN U.E. SI INLOCUIREA CU SINTAGMA “CETATEAN EUROPEAN ”  .

DE AICI SI PANA LA FAURIREA UNUI SINGUR STAT CU UN SINGUR GUVERN NU MAI ESTE DECAT UN PAS .

DE ACEEA DOMNISORII ACTIUNII 2012 ,DAR SI CEI MAI BATRANI AI CONSILIULUI UNIRII NU SUNT AJUTATI DE A.I.E. CI ,DIMPOTRIVA , SUNT MUSAMALIZATI SI SUNT CONVINSI CA ESTE BINE SA RENUNTE LA ACTIUNILE LOR .

DESI AM MAI SPUS-O CA AM COCHETAT CU ACEASTA PLATFORMA ,AM RENUNTAT REPEDE CAND AM VAZUT CU  CE OAMENI “DE CULTURA ” AM  AVUT DE-AFACE SI M-AM FAMILIARIZAT CU   IDEILE ACESTORA PRIN CARE CRED CA VOR FAURI UNIREA .

LA O ARMATA DE “HANDICAPATI,” UN ALTUL NU ERA O PROBLEMA IN PLUS .

PENTRU CA ACESTE MARSURI NU-SI AU ROSTUL IN REPUBLICA MOLDOVA .

ACEST STAT ROMANESC STIM BINE  CA A TRECUT CA TERITORIU PRIN 200 DE ANI DE INDOBITOCIRE RUSEASCA SI CA SA ORGANIZEZI ASTFEL DE MARSURI CARE NU AU ABSOLUT NICI UN ROST NU FAC BINE SOCIETATII ,ASA CUM NU FAC BINE SOCIETATII NICI CONTRA-MANIFESTATIILE ALE UNOR SOVIETICI PLATITI CA NISTE MERCENARI CA PARTIDUL PATRIOTII MOLDVEI, LIGA TINERETULUI RUS, STRUCTURI DESPRINSE DIN P.C.R.M.

CA O PARANTEZA NICI MACAR OROAREA P.C.R.M. NU A AVUT CURAJUL SA SE I-A LA RAFUIALA IN STRADA CU BATAI SI CUTITE ,CU PUMNI SI PICIOARE CU UNIONISTII .

SI NICI ACUM P.C.R.M.-UL CA STRUCTURA NU O VA FACE ,FIINDCA ORICAT DE  MINIMA AR FI CULTURA MEBRILOR DIN PARTIDUL COMUNIST DIN REPUBLICA , NU SE POT COBORI ATAT DE JOS INCAT SA SE I-A LA BATAIE CU NISTE TINEREI LIPSITI DE MINTE CARE VOR SA FACA CE N-AU PUTUT GENERATII LA RAND  .

DAR POATE CA NICI ASTA NU AR FI MAREA PROBLEMA .

MAREA PROBLEMA ACOLO ESTE CA NU EXISTA LA CONDUCEREA  PLATFORMEI 2012 CAPETE LUMINATE CARE SA PREIA FRAIELE , SA INSITUIE O ORGANIZARE LA TOATE NIVELURILE LIBERALA  UNDE ESTE CAZUL SI VIGUROASA UNDE SE IMPUNE, SA AIBE EXPERIENTA IN CONFLICTUL DESCHIS PE CARE  CEL PUTIN IDEOLOGIC  ACEASTA PARTE DE ROMANI PATRIOTI IL AU CU DUSMANII POPORULUI ROMAN, ORIUNDE AR FI ACESTA SI AICI MA REFER LA VOIVODINA SI VALEA TIMOCULUI, LA TERITORIUL UNGARIEI PANA LA TISA , LA MARAMURESUL DE NORD SI TRANSCARPATIA , LA BASARABIA SI TRANSNISTRIA ,ETC.

DUCAND ASTFEL LIPSA DE “CAPETE LUMINATE ” MEMBRII ACTIUNII FAC CE II DUCE MINTEA LOR DE TINERI SI O FAC PROST .

ASA CUM MIHAI GHIMPU SPUNEA IN DIRECT LA EMISIUNEA” IN PROFUNZIME ” CA NU E DEAJUNS SA VREI ,TREBUIE SA AI SI PARGHIILE NECESARE  PRIN CARE SA FACI SCHIMBARI , ASTFEL OAMENII DIN PARTIDUL LIBERAL STIU CEVA CE MEMBRII DE LA CONDUCEREA PLATFORMEI  2012 NU AU AUZIT  .

FAPTUL CA TREBUIE SA AI PUTEREA DE A SCHIMBA SOCIETATEA ,IAR SOCIETATEA NU SE SCHIMBA CU NISTE MARSURI IN STRADA .

PRIN MARSUL IN STRADA ITI EXPRIMI O OPINIE IN LEGATURA CU CEVA CE TE NEMULTUMESTE DAR NU AI PUTEREA DE A SCHIMBA NIMIC .

ATUNCI PENTRU CE-L MAI ORGANIZEZI?

DE VAZUL LUMII?

 CARE LUME 60 LA SUTA DIN CETATENII REPUBLICII MOLDOVA SE CONSIDERA MOLDOVENI SI AU FRICA DE UNIRE ?

APAI TU TE BAGI IN GURA LUPULUI SI STRIGI CA ESTI OAIE ?

SUNT CONVINS CA ACESTE LUCRURI I SA MAI ADUS LA CUNOSTINTA CONDUCERII PLATFORMEI ,NU MAI DEVREME DE DINAINTE DE MARSUL DE LA BALTI CAND CRED CA CONSILIUL UNIRII A FOST MAI INTELEPT SI MAI REZERVAT CU PRIVIRE LA ACEST MARS ,{DE LA BALTI} .

CU SINGURANTA INSA NU AM PUTUT SA INTELEG UN SINGUR LUCRU .

CONSILIUL UNIRII AVEA  INFORMATII PRECISE CA MARSUL VA FI PERTURBAT DE SCANDAL.

DE CE NU S-A AJUNS LA NICI  UN CONSENS INTRE MEMBRII CONDUCERII ACTIUNII 2012 SI CONSILIUL UNIRII SI DE CE ACESTA DIN URMA NU I-A MAI SUSTINUT ?

ORI BATRANII UNIONISTI AU FOST VULPI PARSIVE SI  AU FACUT-O PE NIZ -NAIU…. SI ATUNCI ESTE O FAPTA FOARTE GRAVA PE CARE O PUNEM IN CONTUL LOR , ORI  IN URMA CONSULTARILOR CONDUCEREA ACTIUNII A TINUT MORTIS SA INTREPRINDA MARSUL ,CARE IN VIZIUNEA LOR AR  MAI REZOLVA LUCRURILE SI VA ADUCE UNIREA MAI APROAPE .

MORAL SI CORECT AR FI FOST CA ATAT CONSILIUL UNIRII CAT SI ACTIUNEA 2012 SA I-A DECIZIILE IN COMUN ASTFEL INCAT ,DACA MERGEM SA INTREPRINDEM  CEVA , ORI O FACEM IMPREUNA ,ORI NU O MAI FACEM DE LOC .

ASA , SA AJUNS ASTFEL INCAT SARACII TINERI CARE AU MARSALUIT ,GHIDATI DE NISTE PROSTI ,SA FIE LINSATI DE CATRE ORGANIZATIILE EXTREMISTERUSESTI .

SI CA SA NU FIE TOTUL DE AJUNS ,AU VAZUT CA LE-A TRECUT GLONTUL PE LA URECHE, DAR ACESTI GOLANASI NU VOR SA SE LINISTEASCA .

CONFORM  INFORMATIILOR VEHICULATE VOR SA ORGANIZEZE INCA UN MARS PENTRU UNIRE IN ZIUA DE 16 SEPTEMBRIE IN CARE SE SPUNE CA AR FI ZIUA MINORITATILOR NATIONALE IN REPUBLICA MOLDOVA .

AM CATEVA INTREBARI SA VA PUN DOMNILOR DIN CONDUCERE SI DACA VETI CITI VA ROG SA-MI POSTATI PE RUBRICA COMENTARII  RASPUNSURILE VOASTRE .

1  CE  CREDETI CA VETI REZOLVA CONCRET IN ORGANIZAREA LUNARA DE MARSURI UNIONISTE ?

2  DE CE AGITATI SPIRITILE SI DORITI ORGANIZAREA NOULUI MARS IN CONTRA MINORITATILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA PE 16 SEPTEMBRIE SI NU PE ALTA DATA CALENDARISTICA ?

3  CARE CREDETI CA VA FI VIITORUL ACTIUNII VOASTRE DACA VETI CONTINUA SA VA REZUMATI LA LUCRURI EMINAMENTE INFIME PRECUM SCOALA DE VARA , ABTIPILDURI LIPITE PE TOMBEROANE DE GUNOI SI PE CUTII POSTALE ?

SUNT 3 INTREBARI LA CARE EU GASESC RASPUNSUL SI IL VOI DA ACUM ,DAR MA INTERESEAZA IN MOD EXPLICIT PAREREA VOASTRA ,A CONDUCERII ACTIUNEI  2012 .

CU PUTIN TIMP IN URMA FACEAM ANALOGIA DINTRE MISCAREA RADICAL NATIONALISTA NOUA DREAPTA SI PLATFORMA ACTIUNEA 2012 .

EI BINE AMUNDOUA  AU CAPATAT TITLUL DE” A SE BAGA CA MUSCA IN LAPTE” SI DE A TULBURA APELE ACOLO UNDE NU ESTE NEVOIE DE  , FIINDCA SE POT GASI ALTE METODE DE A LUPTA CU RAUL ,LEGAL SI CORECT .

ASTFEL INTRE ORGANIZAREA UNUI MARS  AL UNIRII DE ZIUA OFICIALA A MINORITATILOR, IN SITUATIA IN CARE STIM CA VORBIM AICI DE MINORITATI SLAVE CARE SUNT VADIT CONTRA  UNIRII CELOR 2 STATE SI  MARSUL NOII DREPTE ,IN HARGHITA SI COVASNA,   NU EXISTA NICI O DIFERENTA .

ASTFEL ACESTE MARSURI NU FAC DECAT SA INSTABILIZEZE SOCIETATEA SI ASTFEL RUSII ABIA ATAT ASTEAPTA .

DUPA CUM BINE SPUNEA GHIMPU, UN 7 APRILIE RECURENT SE POATE REPETA ORICAND ,DE DATA ASTA DIN PREA MULTA SETE DE ROMANITATE ACOLO UNDE NU ESTE BINE SA O STRIGI ,FIINDCA ORICUM NU REZOLVI NIMIC .

TOATE INITIATIVELE SE I-AU IN PARLAMENT ,NU IN STRADA .

NU AS VREA TOTUSI SA MA PRONUNT CU PRIVIRE LA VIITORUL ACESTEI PLATFORME DESI IL CAM INTUIESC .

UN LUCRU TREBUIE INSA SA STIE ACTIUNEA 2012 .

UNIREA NU SE FACE DESTABILIZAND SOCIETATEA ,IMPARTIND-O IN UNIONISTI SI ADVERSARI AI UNIONISMULUI SI PRODUCAND HAOS .

UNIREA NU SE FACE IN STRADA ,CU STEAGURI SI CANTECE PATRIOTICE .

UNIREA NU SE FACE CU ABTIPILDURI PE TOMBEROANE SI CUTII POSTALE .

UNIREA SE FACE CU MIJLOACE TEHNICE SI DE CULTURALIZARE ,UNIREA SE FACE PRIN DEMANIPULAREA MASS-MEDIA PRIN INTRODUCEREA  DE  ZIARE , REVISTE , SITE-URI, TELEVIZIUNE .

UNIREA SE FACE LA PUTERE ,DECI IN CADRUL UNUI PARTID SAU A MAI MULTOR PARTIDE CARE TREBUIE SA FIE ACOLO ,LA GUVERNARE ,UNDE SE POATE DECIDE CU ADEVARAT SOARTA STATULUI ROMANESC REPUBLICA MOLDOVA .

ALTFEL, RUSII AU DEJA IN PLAN DESTABILIZAREA SOCIETATII INTRE PRUT SI NISTRU SI NU LE TREBUIE DECAT NISTE COBAI CA TINERII ACTIUNII 2012 , AJUTATI SAU NU DE MEMBRII CU MAI MULTA EXPERIENTA  AI CONSILIULUI UNIRII .

O TARA INTREAGA DE LA NISTRU PANA LA PRUT CERE PLATFORMEI SA RENUNTE LA MARSUL DIN 16 SEPTEMBRIE CAND ESTE ZIUA OFICIALA A MINORITATILOR .

DAR DE CE VOR CU TOT DINADINSUL SA FIE PROVOCATE ALTERCATII CARE DUC LA LUCRURI GRAVE ?

PE DE ALTA PARTE , DACA ACESTE  MARSURI CARE NU AU NICI UN ROST NU S-AR MAI FACE , ATUNCI DESIGUR ,NU AM MAI AVEA DE-AFACE NICI CU CONTRAMANIFESTATIILE UNOR NENOROCITI CARE VOR CEEA CE I-A INVATAT DOCTRINA RUSEASCA :  SANGE , VIOLENTA , MOARTE , DURERE , TOT CE E MAI RAU IN LUMEA ASTA .

SI PENTRU CE ? PENTRU UN IDEAL CARE NU SE FACE DECAT IN PARLAMENT ,LA PUTERE ?

EU PENTRU CE SA IES SA STRIG SA MA DOARA GATUL CA VREAU UNIREA DACA CEI DE LA PUTERE NU SUNT PE ACEEASI IDEE CU MINE ?

BA IMI MAI I-AU SI O GHEATA IN CAP DE LA CEI OSTILI UNEI UNIRISI TOT NIMIC NU SCHIMB .

IN CONLUZIE ,NU MERGETI LA MARS CI LUCRATI INTR-U UNIRE PRIN PARTIDE POLITICE , PRIN CANALE DE TELEVIZIUNE PROPRII  TRANSMISE LA NIVEL NATIONAL, PRIN RADIO-URI DE TREZIRE LA REALITATE A NATIUNII PRECUM RADIO VOCEA BASARABIEI, PRIN SPECTACOLE CULTURALE IN AER LIBER SUSTINUTE IN CENTRUL ORASULUI IN CARE SA SE CUVANTEZE DESPRE ISTORIA NEAMULUI NOSTRU ,LIMBA NEAMULUI NOSTRU, VIITORUL NEAMULUI NOSTRU, SA SE FACA ACTIUNI DE BINEFACERE LA NIVEL NATIONAL CU CARTI DE LIMBA ROMANA IN TOATE CASELE CETATENILOR REPUBLICII SI NU NUMAI IAR ACESTEA SA FIE DIFUZATE SI PUSE PE TAPET DE TOATA PRESA  ,ETC ,ETC .

SUNT MULTE ALTE MODURI DE A PARTICIPA INTR-U UNIRE SI DE A NU CREEA HAOS IN RANDUL POPULATIEI .

ACUM VA VOI VORBI DESPRE SITUATIA LA CARE S-A AJUNS INTR-ASA FEL INCAT PE LANGA PARTIDELE PRO-RUSESTI SA STRIGE LAOLALTA SI PARTIDELE ALIANTEI PENTRU INTEGRARE EUROPEANA IN FRUNTE CU MARELE OM DE CULTURA SI CONSTIINTA NATIONALA ,MIHAI GHIMPU, “OPRITI MARSUL PE 16 SEPTEMBRIE “.

PUNETI-L PE 15 ,PE 17 , PE 18  ,P21 SEPTEMBRIE ,DAR NU INCERCATI SA CREEATI CONTRARI INTRE 2 PARTI  DE SOCIETATE TOTAL ANTAGONICE UNA CU CEALALTA :

O VOM LUA IN ORDINE .

PARTIDUL DEMOCRAT A PENDULAT TOT TIMPUL PENTRU  MOLDOVENISM SI MINCIUNASOVIETICA   ,INTRE UNIUNEA CU RUSIA SI P.C.R.M. SI UNIUNEA EUROPEANA .

DUPA AL 2 LEA ACORD A.I.E. IN CARE P.D.M.-UL A INTRAT IN ACTUALA ALIANTA ,ACESTIA AU VAZUT CA SCOPUL LOR ,DE A SUGE CAPITALUL TARII SI DE A PRIMI BANI CAT MAI MULTI DIN AFARA A DAT REZULTATE SI ACUM ,DESI CU MENTALITATEA SOVIETICA RUSFICATA SI MOLDOVENISTA DORESC INTEGRAREA REPUBLICII MOLDOVA IN U.E.

DE ALTFEL ESTE SINGURUL PARTID SUPRA-NUMIT DE STANGA CARE DORESTE INTEGRAREA IN U.E. SI NU IN UNIUNEA UEROASIATICA A LUI PUTIN .

SI ASTA PENTRU CA P D M-UL A PRIMIT BANI DE LA U.E. IN SUBSIDIAR CAT NU PUTEA PRIMI NICI IN 30 DE ANI DE LA RUSIA , PENTRU CA REPUBLICA MOLDOVA SA FIE PARTE A UNIUNII EUROPENE .

PE ALTA PARTE P.L.D.M. ,CARE ARE IN SANURILE SALE UN AMALGAM DE DEPUTATI CU TEORII DE LA UNIONISTI LA MOLDOVENISTI  COMVINSI ARE DEASEMENEA TOT INTERESUL SA DEJOACE PLANURILE PENTRU UNIRE PENTRU CA ATAT POLITICUL ROMANIEI ,FIE CA VORBIM DE BASESCU SAU DE U.S.L. CAT SI UNIUNEA EUROPEANA NU DORESTE CA REPUBLICA MOLDOVA SA FIE ALTFEL DECAT UN  STAT INDEPENDENT , MIC  SI FARA UN RASUNET PREA LARGCEL PUTIN LA NIVEL EUROPEAN  SI DA! ,LA RANDUL LOR SI CEI DIN P.L.D.M. AU PRIMIT PARTEA LOR MARE DE CAPITAL  DE LA U.,E, SI AMERICA CA MITA PENTRU A CONTINUA REFORMELE PENTRU INCLUDEREA REPUBLICII MOLDOVA IN U.E.

 BANI DE CARE RUSIA NU DISPUNE SA LE DEA PARTIDELOR EI  PENTRU A DUCE LA RASTURNAREA ALIANTEI .

PE ULTIMA PARTE ,AVEM SI RANDUL P.L.- ULUI PE CARE L-AM CATEGORISIT DE MULT CA FIIND APARATOR AL ROMANITATII IN REPUBLICA , DAR CARE SI-A LUAT SI EL O MICA PARTICICA DIN BANII DESTINATI DE LA U.E. SI S.U.A.

ALTFEL DE CE CREDETI VOI CA GHIMPU NU A MAI FOST ATAT DE PISALOG SA CEARA CE I SE CUVINE ,CONFORM ACORDULUI ALIANTEI DE GUVERNARE ?

ADICA  O STRUCTURA DE CONDUCERE !…..

PENTRU CA IN TOCMAI AU PRIMIT MITA PE CARE TREBUIA SA O PRIMEASCA FIECARE PARTID CARE LUCREAZA CA REPUBLICA MOLDOVA SA FIE INTEGRATA IN U.E. DOAR CA STAT INDEPENDENT SI MIC .

BINEINTELES CA ASTA NU INSEAMNA CA SPUN, GHIMPU ESTE TRADATOR DE PATRIE SI S-A DAT CU “OMUL NEGRU” .

DOAR SPUN ASTFEL, PARTIDUL LIBERAL INCA DE LA CONSTITUIRE S-A AXAT PE CEVA PALPABIL IN INCERCAREA DE A SCOATE REPUBLICA MOLDOVA DIN SFERA DE INFLUENTA RUSA SI ACEST CEVA PALPABIL ASA CUM IN 1991 ERA UNIREA CU ROMANIA CARE NU S-A MAI PRODUS ,ASA IN 2007 SI ACTUAL IN 2012 ESTE INTEGRAREA IN UNIUNEA  EUROPEANA .

DE CE ?

1 INTEGRAREA  EUROPEANA PERMITE O MAI MARE SECURITATE A GRANITEI DE EST ,DECI RUSIA NU SE MAI POATE BAGA PE VECI IN BASARABIA .TEORETIC CEL PUTIN.

2  DUPA CUM V-AM SI SPUS CHIAR DACA PENTRU VALORILE ROMANESTI SI MORALE LUPTA DIN 2007 SI LUPTA SI ACUM ,INTEGRAREA EUROPEANA INSEAMNA BANI IN VISTERIA PARTIDULUI, BANI PE CARE ACESTIA NU-I LUAU IN CAZUL IN CARE SA PRESUPUNEM CA IN 2012 S-AR FI UNIT REPUBLICA MOLDOVA CU ROMANIA .

DECI DUPA CUM VEDEM .DESI PARTIDUL LIBERAL DORESTE REROMANIZAREA BASARABIEI, VIZIUNEA ACESTUIA ESTE MAI INTAI INTRAREA IN U.E. SI PAZIREA DE RUSIA PENTRU CA U,E, GARANTEAZA MULT MAI BINE SECURITATEA DECAT IN COMPONENTA ROMANIEI SI MAI APOI ,”DACA POPUALATIA ISI DORESTE ” ,DECI PESTE ANI, REPUBLICA MOLDOVA CA STAT SE VA PUTEA FARA NICI O RETINERE SI FARA BATAI IN  STRADA SA SE UNEASCA CU ROMANIA INTR-UN SINGUR STAT .

IATA ASTA ESTE MENTALITATEA LOR .

MENTALITATE PE CARE EU NU O CONDAMN ,DAR CARE CRED CA NU ESTE NEAPARAT CEA MAI BUNA SOLUTIE PENTRU POPULATIA MOLDOVEI DE EST .

PUTEAM DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE SA LUAM IN CALCUL SI UNIREA  CU ROMANIA SI ASTFEL SA FACEM STATUL PUTERNIC SI SA AVEM UN CUVANT MAI PUTERNIC DE SPUS IN U.E .

FIINDCA LOCUL ROMANILOR ESTE INTR-UN SINGUR STAT ,ROMANESC ,ASA CUM SI LOCUL ORICAROR ETNII ESTE INTR-UN SINGUR STAT CARE SA LE PERMITA CULTIVAREA NATIONALITATII PE CARE O POARTA  DIN MOSI STRAMOSI ,,FIE CA VORBIM DE GERMANI, FRANCEZI ,ENGLEZI  , GRECI , POLONEZI , SUEDEZI  ,ETC,ETC,ETC .

DE ACEEA SOCOT CA ACTIUNIEA 2012 ,ALATURI DE CONSILIUL UNIRII AR TREBUI SA MAI LASE MARSURILE ,FIINDCA NU ADUC NICI  O IMBUNATATIRE A SITUATIEI SI SA SE AXEZE PE LUCRURILE CARE INTRT-ADEVAR SCHIMBA SOCIETATEA SI IN PRIMUL RAND SA DEZVOLTE UN PARTID CARE SA AIBA UN CUVANT GREU DE SPUS INCETUL CU INCETUL SI SA AJUNGA LA GUVERNARE , ACOLO UNDE INTR-ADEVAR MEMBRII ACTIUNII 2012 ,AI CONSILIULUI UNRII  DAR SI MEMBRII PRECUM COANA SAFTICA SI MOS GHEORGHE SA INFAPTUIASCA MULT RAVNITA UNIRE A POPORULUI ROMAN DE PE AMBELE MALURI AL PRUTULUI .

FIINDCA TARE IMI E TEAMA CA LA CE INFORMATII SUNT DESPRE PUCIUL LA CARE SE VA AJUNGE ,DACA PANA SI PARTIDUL LIBERAL A CERUT CA MARSUL SA FIE ORGANIZAT IN ALTA ZI ,NE PUTEM DA SEAMA CA POLITIA NU VA PUTEA ASIGURA SECURITATEA DEPLINA OAMENILOR .

ASA CA FITI CU BAGARE DE SEAMA ,STATI ,ANALIZATI, GANDITI ,SFATUITI-VA SI APOI ACTIONATI ORI TOTI ,ORI NICI UNUL .

CAT CU PRIVIRE LA AUTORIZATIA MARSULUI LA 16 SEPTEMBRIE AM O MARE DILEMA ,O DILEMA PE CARE TREBUIE SA I-O PUNEMIN CARCA , LUI CHIRTOACA SI PARTIDULUI LUI .

DE CE ACESTA  A ELIBERAT AUTORIZATIA DE MARS A UNIONISTILOR DACA STIA CA PE 16 SEPTEMBRIE ESTE ZIUA NATIONALA A MINORITATILOR ?

CHIAR ACESTA NU STIA CE ZI ESTE ?

 DE CE NU A IMPUS ATUNCI CONDUCERII UNIONISTE SA SCHIMBE DATA ?

ESTE UN SEMN DE INTREBARE LA CARE NU POT RASPUNDE ,FIINDCA RAUL TREBUIA DE ATUNCI RAS , NU AUTORIZAT IAR MAI APOI , SOMATA PLATFORMA ,DUPA CE A FACUT PREGATIRILE SA ISI REPROGRAMEZE MARSUL PENTRU ALTA ZI .

DECI VEDETI DRAGI CITITORI CAM IN CE STADIU SE AFLA PROBLEMA UNIONISMULUI IN REPUBLICA MOLDOVA !

EU SUNT ROMAN CU   CONSTIINTA NATIONALA ,DAR NU POT SA FIU DEACORD CA BOUL CU TOATE ACTIUNILE PE CARELE  INTREPRINDE UNUL SAU ALTUL PENTRU UNIRE DACA ACESTEA NU AU NICI UN REZULTAT .

SUNT INTR-U TOTUL DEACORD CA CELE 2 PLATFORME SA FIE DIN CE IN CE MAI PUTERNICE DAR SA NU PERSISTE IN NISTE ACTIUNI DAUNATOARE PE MOMENT .

PE DE-ALTA PARTE SUNT UN APARATOR AL INTERESELOR POPULATIEI ROMANESTI SI NU EZIT SA PUNCTEZ TOT CE VINE IN CONTRADICTIE CU ACESTE  INTERESE  , DE LA “OMUL NEGRU ” IMPERIUL RAULUI CARE PUNE DIN CE IN CE MAI MULT STAPANIRE PE EUROPA SI AMERICA PANA LA FEDERATIA RUSA ,CU PARTIDELE SALE DESTABILIZATOARE ,PATRIOTII MOLDOVEI, P.S.R.M ,LIGA TINERETULUI RUS ,PRECUM SI DUSMANILOR DIN ALTE TERITORII ROMANESTI CUM SUNT SARBII  ,VECINII NOSTRI SI TOTODATA DUSMANII NATIUNII ROMANE SI A STATULUI ROMANIA .

IN TOATE ACESTE IDEI TOTUL ARE O CURSIVITATE IN MINTEA MEA  ,PANA LA PUNCTUL IN CARE ,DUPA CE CHIRTOACA A EMIS O AUTORIZATIE DE SAVARSIRE A MARSULUI, ACUM VINE CU CONTRARIUL SI SOLICITA ACTIUNII 2012 SA STOPEZE ADUNAREA .

DAR CE ,ATUNCEA CAND A ELIBERATAUTORIZATIA  NU STIA CE INSEAMNA 16 SEPTEMBRIE PENTRU MINORITATI ?

SAU ULTERIOR CEI DIN PARTIDUL LIBERAL AU  PRIMIT  INFORMATII PRECISE PRECUM CA FEDERATIA RUSA DORESTE SA IMPUNA O STARE DE INSTABILITATE IN TARA FOLOSINDU-SE DE UNIONISTI  SI ASTFEL CUALIZAND TOATE PARTIDUTELE   IN SUBORDINEA STALINISTA LA VIOLENTE  PROBABIL ,IN VIZIUNEA RUSIEI AR URMA SA CADA ACTUALA  GUVERNARE ….

POATE , EU NU POT SA STIU CARE ESTE ADEVARUL ACESTEI SCHIMBARI A UNEI OPINII A UNUI INTREG PARTID CARE APARA NATIUNEA ROMANA DINTRE PRUT SI NISTRU CHIAR CU PRETUL VIETII ACESTEIA SI A MEMBRILOR CARE O COMPUN .

PE ULTIMUL LOC AR FI IDEEA CA PARTIDUL LIBERAL AR FI PARTAS CU CELELALTE PARTIDE SI NU AR DORI UNIREA ASTFEL INCAT AR ZADARNICI ORICE ACTIUNE  PRIVITOARE LA  IDEAL .

DAR ACEST LUCRU IMI E GREU SA CRED CA S-AR FI PUTUT INTAMPLA DIN MOMENT CE  MIHAI GHIMPU DORESTE CA LIMBA DE STAT A REPUBLICII MOLDOVA SA FIE LIMBA ROMANA , ISTORIA SA FIE CEA ADEVARATA IN CARE RUSII AU OCUPAT TERITORIUL ROMANESC DINTRE NISTRU SI PRUT ,TRANSISTRIA SA FIE ELIBERATA DE ARMATA  RUSILOR SI MULTE ALTELE CARE AU FACUT DIN ACEST PARTID ALATURI DE CEL NATIONAL LIBERAL DIN  REPUBLICA SA FIE ADEVARATE PARTIDE CARE LUPTA PENTRU INTERESUL CETATENILOR  SI A POPORULUI .

DEVIZA DE FINAL !

BAGATI-VA MINTILE IN CAP ,NU PARTICIPATI LA ASTFEL DE MARSURI SI LASATI-I PE VIOLENTII RUSI CU OCHII IN SOARE , SA SE BATA INTRE EI DACA VOR PENTRU CA ASTFEL SA NU FACEM JOCUL MOSCOVEI CARE ISI DORESTE DEBANDADA IN SOCIETATE SI FOLOSINDU-SE DE ACESTI TINERI UNIONISTI SA REBAGE SUB TUTELA REPUBLICA MOLDOVA PRINTR-O RASTURNARE A GUVERNARII PRO-EUROPENE .

NU DATI APA LA MOARA NENOROCITILOR DE RUSI SI NU PARTICIPATI LA MARSUL UNIONISMULUI LA 16 SEPTEMBRIE !

 

RECOMANDARE ,DIVIZIE EXCEPTIONALA

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s