TVR Cultural isi suspenda emisia incepand de sambata, 15 septembrie, de la ora 23.59


TVR Info Protv Ad

TVR Cultural isi va suspenda emisia incepand de sambata, 15 septembrie, de la ora 23.59, potrivit unei decizii luate de Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al Televiziunii Romane.

Ads by INTERNET PROTV

Masura a fost dispusa joi, prin Ordin al presedintelui-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), Claudiu Saftoiu, in contextul situatiei financiare critice a Televiziunii Romane, se arata in comunicatul TVR.

Potrivit TVR, decizia face parte din procesul de implementare a Programului de redresare economica a SRTv, elaborat in concordanta cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 33/2012. Aplicarea Programului decurge din necesitatea armonizarii ofertei editoriale si a resurselor utilizate cu veniturile lunare ale SRTv, se arata in comunicat.

“Potrivit Programului, misiunea TVR Cultural va fi preluata de viitorul canal TVR 2 Cultural, a carui grila va cuprinde, printre altele, publicistica culturala, documentare, spectacole de teatru, opera, concerte si productii muzicale prezentate pe genuri, filme de arta, programe educative dedicate copiilor si tinerilor, productii ale tinerilor creatori independenti, divertisment de calitate adresat tuturor categoriilor de varsta”, se mai spune in comunicatul TVR.

Potrivit sursei citate, pana la lansarea noilor grile, o mare parte din programele difuzate de TVR Cultural va fi preluata de TVR 2.
In comunicatul SRTv se precizeaza ca decizia de suspendare a emisiei TVR Cultural a fost luata in conformitate cu prevederile legale in vigoare. “Legea 41/1994 de organizare si functionare a TVR face referire la progamele 1 si 2, la un departament care difuzeaza emisiuni pentru strainatate si la studiourile teritoriale, al caror canal de exprimare este acum si TVR 3”, precizeaza SRTv.

sursa :www.stirile protv.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s