UNA DINTRE ULTIMILE LEGENDE ALE FOTBALULUI AUTOHTON A AJUNS LA FINALUL CARIEREI .MULTUMIM IONEL DANCIULESCU !


ARTICOL PRELUAT  DE PE   WWW.PROSPORT.RO

Dănciulescu a devenit fotbalistul cu cele mai multe

meciuri din istorie în Liga I: 490! “Vă mulţumesc!”

“Corbul” nu se gândeşte la retragere, însă spune că recordul lui Dudu Georgescu, 252 de goluri în Liga 1, nu poate fi atins

Danciule, ai ajuns la 490 de meciuri în Liga 1 şi l-ai egalat pe Costică Ştefănescu pe primul loc în clasamentul meciurilor disputate în prima ligă a fotbalului românesc…
Sunt onorat, dar repet ca la fiecare interviu, nu am urmărit niciodată recordurile. Cum spune marele Gică Hagi: recordurile sunt făcute să fie doborâte. Dacă aş fi jucat pentru recorduri, aş fi făcut o obsesie, iar atunci nu mi-ar mai fi ieşit nimic, m-aş fi încărcat negativ.

Poate ai mai auzit întrebarea asta. Care e secretul longevităţii tale? Mai rar un atacant cu aşa cifre…
Poate şi pentru că nu am avut accidentări a contat. Am avut grijă la un anumit stil de viaţă. Organismul m-a ajutat şi am fost sănătos, cu siguranţă asta a fost cel mai important.

Când te gândeşti la cariera ta ce îţi vine prima oară în minte?
Oamenii fără de care nu aş fi ajuns aici. Antrenorul meu de la Slatina, Ion Pârvulescu, nea Grigore Sichitiu, domnul Pîrcălab şi fiecare antrenor alături de care am lucrat. Plus familia mea, coechipierii şi suporterii care m-au ajutat enorm. Le mulţumesc tuturor prin intermediul interviului vostru. Îmi cer eu scuze că nu ai loc să-i nominalizezi pe toţi şi le spun că sunt în inima mea.

Apropo de familia ta. Cum este Dănciulescu atunci când ajunge acasă după un meci slab, după o înfrângere?
Nu sunt plăcut. De obicei sunt mut, nu vorbesc.

Dar după o victorie?
Mult mai happy (râde)!

Ai marcat chiar în partida cu numărul 490 pentru tine. E un gol special?
Este pentru că a fost o seară specială pentru noi, nu pentru mine personal. Am comemorat 12 ani de la dispariţia lui Cătălin Hîldan şi am vrut neapărat să învingem. De-asta e un gol special, nu pentru recordurile mele. Mă bucur că fanii nu l-au uitat pe Cătălin şi nici noi jucătorii nu am făcut‑o. Scaunul lui este în continuare în vestiar, nemişcat, de când el a dispărut dintre noi nimeni nu a mai stat pe acel loc.

Spune-mi un moment greu din cariera ta. Mie îmi vine în minte imaginea cu tine pe capota maşinii, pe podul de la Ciurel…
Offf. Ale tinereţii valuri. Nici nu vreau să îmi amintesc acel moment. Nu vrei să schimbăm subiectul?

Ok. La Dudu Georgescu te gândeşti?
Ce atacant uriaş a fost!

Mă refeream la golurile lui, 252 în Liga 1, tu tocmai l-ai marcat pe cel cu numărul 210, parcă nu e aşa departe şi recordul ăsta…
Nu, nu. E greu. Sunt bune şi astea 210, eu sunt mulţumit cu cifra asta. Poate în altă viaţă (râde)

Să înţeleg că te gândeşti la retragere?
(râde) Negativ din nou. Eu vreau să mai joc. E normal ca la 35 de ani să îţi treacă şi asta prin cap, dar eu simt că mai pot! Mai am contract cu Dinamo până la vară, am avut o discuţie cu domnul Badea, o să vedem ce va fi!

În tinereţe ai mers la Steaua după ce ai jucat la Dinamo. Acum ai juca la vreo rivală în cazul în care nu o să mai fii dorit aici?
Nu cred că voi ajunge în situaţia asta. Prezentul, trecutul, viitorul mă leagă de Dinamo, acum sufletul meu este mult mai dinamovist ca în tinereţe.

Vorbeşti de viitor. Te vezi în treningul cu A1 sau în costum, în lojă?
Cred că mă prinde mai bine costumul. Parcă mă atrage mai mult o funcţie de manager. Văd că deja am oferte şi-i mulţumesc domnului Dumitru Dragomir că s-a gândit la mine. Cu antrenoratul mai aşteptăm, îl lăsăm pe Claudiu (n.r. Niculescu) şi apoi mai vedem! (râde cu poftă)

Spune-mi un atacant care îţi place foarte mult
Am mai spus-o: Rooney! Îl iubesc, stilul lui, execuţiile, felul în care joacă pentru echipă.

Ai rămas un mare fan al lui United. Cu cine ţii în seara asta? ( n.r. aseară) CFR sau M.Utd.?
United e echipa mea favorită, e greu să îţi răspund pentru că mă gândesc la nea Ando, nea Iulică Mihăiescu. Am avut momente frumoase cu ei. Merg pe un X.

2 titluri de golgeter ale Ligii I a cucerit Dănciulescu: în sezonul 2003-2004, cu 21 de goluri, şi în 2007-2008, cu tot atâtea reuşite

19 goluri a marcat “Corbul” în cupele europene, în cele 59 de jocuri disputate

148 de goluri a marcat Dănciulescu pentru Dinamo în campionat

Nu regret că nu am avut mai multe selecţii la naţională. Am avut concurenţă atacanţi mari, care jucau în străinătate la echipe bune
Ionel Dănciulescu, atacant Dinamo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s