TENSIUNILE DINTRE TURCIA SI SIRIA SE ACUTIZEAZA .CINE DORESTE UN CONFLICT IN REGIUNE?


IN ACEASTA NOAPTE 5 TURCI AU FOST OMORATI DE UN BOMBARDAMENT SIRIAN .

TURCIA A  RIPOSTAT .

SIRIA SI-A CERUT SCUZE SI SPUNE CA VA INVESTIGA CINE DE PE TERITORIUL EI A LUAT O ASEMENEA INITIATIVA .

ORICUM NU BASHAR -ALASSAD .

CONFLICTUL TURCIA-SIRIA: Armata turcă a

bombardat ţinte pe teritoriul sirian. Reuniune NATO la

Bruxelles: Aliaţii au exprimat un mesaj de susţinere a

Turciei

Ţările membre NATO şi-au exprimat miercuri seara solidaritatea cu Turcia, în cursul unei reuniuni de urgenţă, convocată la Bruxelles în urma tirurilor de obuz provenind din Siria care au ucis cinci persoane în Turcia, a anunţat o sursă diplomatică.

În cursul reuniunii NATO de la Bruxelles, “toţi aliaţii au condamnat” incidentul “şi au exprimat un mesaj ferm de susţinere a Turciei”, care este unul dintre cei 28 de membri ai Alianţei Nord-Atlantice, potrivit aceleiaşi surse.

De asemenea, NATO a îndemnat Siria să “pună capăt încălcării flagrante a dreptului internaţional”.

“Alianţa (Nord-Atlantică) reclamă încetarea imediată a unor asemenea acte agresive faţă de un aliat”, se arată într-un comunicat publicat de NATO la finalul reuniunii.

Turcia a bombardat miercuri ţinte situate pe teritoriul sirian ca represalii la tirurile de obuze dinspre Siria în care au fost ucişi cinci civili, într-o localitate la frontiera cu Turcia, a anunţat premierul turc Recep Tayyip Erdogan.

“Acest atac a făcut obiectul unei riposte imediate din partea forţelor noastre armate (…), care au bombardat, de-a lungul frontierei, ţinte identificate pe radar”, a precizat Erdogan într-un comunicat.

“Turcia nu va lăsa niciodată nepedepsite asemenea provocări din partea regimului sirian, care ameninţă securitatea noastră naţională, cu respectarea dreptului internaţional şi regulilor de intervenţie”, a adăugat el.

Şeful Guvernului turc a anunţat totodată că ministrul său de Externe Ahmet Davutoglu s-a întâlnit cu secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen şi că “el a decis ca NATO îşi reuneşte Consiliul foarte curând”.

Joi după-amiază mai multe obuze lansate de pe teritoriul sirian au lovit o localitate turcă de la frontieră, Akçakale, omorând cinci civili şi rănind aproximativ alţi zece, potrivit unui bilanţ prezentat de către guvernatorul proviniciei Sanliurfa, Celalettin Guvenc.

Acest incident între Turcia şi Siria este cel mai grav de la cel în cursul căruia apărarea siriană antiaeriană a doborât, în iunie, un avion militar turc.

Siria deschide o anchetă asupra tirului împotriva

Turciei

Siria a deschis o anchetă asupra originii unui tir de artilerie transfrontalier în care au fost ucişi cinci civili turci, a anunţat miercuri Omran Zoabi, ministrul sirian al Informaţiilor, într-un comunicat citat de către televiziunea oficială siriană.

“Părţile vizate studiază în prezent originea tirului împotriva Turciei”, a declarat ministrul sirian. “Siria prezintă sincere condoleanţe familiilor victimelor şi prietenilor noştri, poporul turc”, a declarat el.

SURSA WWW.MEDIAFAX.RO
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s