462 de candidati la alegerile Parlamentare din 9 decembrie au semnat pentru reunirea Basarabiei cu Romania


romania-mare-1918

NU STIU DACA ESTE DOAR CAMPANIE ELECTORALA ,DAR  SINGURUL LUCRU FACUT DE GUVERNUL P.D.L.  DIN PARLAMENT SI ACTIUNEA 2012 DE LA NIVELUL CIVIL A FOST REAPROPIEREA DE TERITORIUL STRAMOSESC ROMANESC AL BASARABIEI, ASTAZI REPUBLICA MOLDOVA .

NICI NU STIU DACA ACESTI CANDIDATI SE VOR TINE DE CUVANT DAR UN LUCRU STIU , TINERII DE PE AMBELE MALURI ALE PRUTULUI SE REGASESC INTR-UN SINGUR NEAM ,LIMBA ,MUZICA SI TRADITII STRAMOSESTI .

ASTFEL CHESTIUNEA UNIRII CELOR 2 STATE REINTRATA IN VIGOARE DIN 2009  A INCEPUT SA AJUNGA VRAND -NEVRAND LA URECHILE POLITICIENILOR ,IAR ACESTIA INTR-UN NUMAR CONSIDERABIL S-AU ANGAJAT SA ACTIONEZE  IN CONSECINTA .

DACA A FACUT CEVA BUN TRAIAN BASESCU DE CAND ESTE PRESEDINTE AL ROMANIEI ANUME A  REAPROPIAT REPUBLICA MOLDOVA  DE ROMANIA .{INTERESELE FIIND ALTELE DAR ASTA NU MAI CONTEAZA }.

PENTRU INCEPUT ESTE BINE CA MACAR IN SCRIS  S-A INTREPRINS CEVA PENTRU UNIREA CELOR  2 STATE .

REZULTATUL IL VOM AVEA DOAR DACA VOM MUNCI INTR-U UNIRE ANI DE ZILE SI NU VOM CEDA PRESIUNILOR ASA-NUMITOR STATALISTI SI DE O PARTE SI DE ALTA A PRUTULUI, UN RÂU CARE NICIODATA IN ISTORIA SA NU A SEPARAT 2 NATIUNI  CI DOAR GRUPURI DE OAMENI APARTINAND ACELEASI NATIUNI .

IN ACEST SENS ,

Unirea nu are culoare politică, de această părere sunt candidaţii la alegerile parlamentare din România. Indiferent de partidul politic pe care îl reprezintă, candidaţii consideră că unirea cu Basarabia trebuie să fie prioritate naţională, transmite Romanian Global News.

462 de candidaţi au semnat, astfel, “Pactul pentru Basarabia” şi vor lua toate măsurile necesare pentru a contribui la procesul unificării României cu Basarabia.

Apariţii publice în care să susţină reunirea celor două state româneşti şi recunoaşterea existenţei unui singur popor pe ambele maluri ale Prutului, garantarea securităţii Republicii Moldova de către statul român si partenerii săi internaţionali, în cazul unei agresiuni externe, finalizarea procedurilor de adoptare a zilei de 31 august (Ziua Limbii Române) ca sărbătoare legală şi compatibilizarea legislativă dintre România şi Republica Moldova sunt câteva dintre solicitările societăţii civile, pe care  cei 462 de candidaţi şi-au propus să le îndeplinească.

“Pactul pentru Basarabia” reprezintă un angajament şi un set de măsuri concrete, la nivel de asumare publică, legislativ, economic, educaţional şi instituţional, care vor fi implementate pentru reunirea celor două state româneşti, se arata intr-un comunicat de presa al Platformei Civice “Actiunea 2012”, initiatorul Pactului.

ARTICOL PRELUAT DE  PE  RGNPRSS.COM

NU VREAU INSA DE LOC SA SUBESTIMEZ CONTRIBUTIA “ACTIUNEI 2012 ” CU CARE PERSONAL NU IMPARTASESC  ACELEASI VIZIUNI PRIVIND MIJLOACELE DE ACTIUNE  PENTRU A APROPIA CELE 2 TARI .

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s