MAREA BRITANIE ESTE PREGATITA DE RAZBOI PENTRU A -SI APARA INSULELE MALVINE


 

CAM ASA A SUNAT AMENINTAREA PREMIERULUI ENGLEZ DAVID CAMERON LA  INITIATIVA ARGENTINEI CARE PE BUNA DREPTATE DORESTE SA ISI EXERCITE AUTORITATEA ASUPRA ACESTOR 2  PRINCIPALE  INSULE   DIN OCEANUL ATLANTIC DE SUD ,INSULE CE SE GASESC LA O ARUNCATURA DE BAT DE ARGENTINA IAR MAREA BRITANIE NU AR AVEA IN MOD NORMAL SI CORECT CE SA CAUTE CU ADMINISTRATIA ACOLO .

DAR CA UN JOC DE COPII ,CAND 2 ISI DISPUTA “JUCARIA ” CEL MAI MARE SI MAI TARE O CONFISCA , ASA SI LA NIVEL INALT CEL CARE ESTE MAI DOTAT DIN PUNCT DE VEDERE MILITAR SI MAI BINE VAZUT INTERNATIONAL  I-A CEEA CE ISI DORESTE ,SAU IN CAZUL NOSTRU AICI, PASTREAZA CEEA CE A LUAT CU JAPCA DE ACUM CATEVA SUTE DE ANI .

IAR COMUNITATEA INTERNATIONALA SA NU CREDETI CA VA SARI CU PUNEREA LA PUNCT A ENGLEZILOR CUM AU FACUT CU LIBIA ,TUNISIA , EGIPT , SAU MAI NOU SIRIA .

IN ACEST SENS CONFORM SITE-ULUI WWW.ADEVARUL.RO ,

Războiul pentru Insulele Malvine între britanici şi argentinieni continuă.

Premierul britanic, David Cameron, a anunţat că Marea Britanie este

pregătită, dacă va fi necesar, să lupte pentru păstrarea acestor insule.

Cameron a declarat pentru BBC1 că Marea Britanie este foarte hotărâtă să apere arhipelagul din Atlanticul de Sud şi a reamintit că, în ciuda reducerilor de cheltuieli din ultima perioadă, Regatul Unit dispune în continuare de “al cincilea cel mai mare buget al apărării din lume”. „Primesc rapoarte în mod periodic în ceea ce priveşte această problemă, pentru că vreau să mă asigur că apărarea noastră e puternică”, a declarat premierul britanic.

Întrebat dacă Marea Britanie va lupta pentru păstrarea arhipelagului, Cameron a răspuns: “Sigur că da, avem importante mijloace de apărare, ceea ce este primordial, avem avioane de vânătoare şi trupe staţionate pe Insulele Falkland”. Insulele Falkland este denumirea britanică pentru Insulele Malvine.

Tensiunile s-au accentuat în ultimele luni între Marea Britanie şi Argentina, cu ocazia apropierii comemorării a 30 de ani de la conflitul dintre cele două state pentru suveranitatea arhipelagului. Confruntările armate s-au derulat în intervalul aprilie – iunie 1982 şi s-au soldat cu moartea a 649 de argentinieni, 255 de britanici şi trei locuitori ai insulelor disputate.

Într-o scrisoare recentă, publicată în cotidianul britanic „The Guardian” sub formă de broşură, preşedinta Argentinei, Cristina Kirchner, a contestat încă o dată suveranitatea britanică asupra arhipelagului, spunând că Regatul Unit exercită „un colonialism demn de secolul XIX”. Kirchner aminteşte că în 1965, Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat „o rezoluţie, invitând cele două ţări să găsească o soluţie la această dispută” asupra suveraniţăţii insulelor, iar aceasta a fost urmată de „multe alte rezoluţii” şi a îndemnat cu această ocazie, din nou, Marea Britanie să le “respecte”.

În replică, premierul britanic a declarat că locuitorii insulelor Falkland vor organiza în primăvară un referendum şi a spus că speră ca Kirchner să ţină cont de acel referendum. „Sper că preşedinta argentiniană va recunoaşte că locuitorii din Falkland trebuie să îşi aleagă viitorul (…) Dacă vor alege să rămână în Marea Britanie, îi voi sprijini sută la sută”, a mai spus Cameron.

Arhipelagul din Atlanticul de Sud este format din două insule principale – Falkland de Est şi Falkland de Vest – şi alte 700 de insule mai mici. Capitala şi oraşul principal este Stanley, situat pe insula Falkland de Est.

 DECI DARA VEDETI CARE SUNT DATELE PROBLEMEI PE CARE LE INDICA UNA DINTRE CELE MAI DEZVOLTATE STATE ALE LUMII IN 2012 .

ATUNCI CE SA NE MAI MIRAM DE CELE DIN LUMEA A 3 A ?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s