MASINA ZBURATOARE A DEVENIT REALITATE


DACA DE MULT AMATORII FILMELOR SCIENCE -FICTION  STIAU DE ASTFEL DE APARATE CARE VOR FI CONDUSE PE AER LA O DISTANTA DE CATIVA ZECI DE METRI ,IATA CA ACESTEA SE VOR TRANSPUNE IN REALITATE IN CEL MAI SCURT TIMP .

ASTEPTAM CA IN CATIVA ANI  PROTOTIPUL AFLAT IN TESTE FABRICAT DE CATRE  TERRAFUGIA SA FIE FABRICAT IN SERIE ASTFEL INCAT  POPULATIA GLOBALA SA POATA AVEA ACCES LA EL .

DEJA OMOLOGAREA PE DRUMURILE PUBLICE NU ESTE O PROBLEMA DEOARECE CEI CARE L-AU FABRICAT AU AVUT DEJA GRIJA .

Mașina zburătoare va putea fi, în sfârșit, folosită

pe drumuri  publice și în aer

Terrafugia

Terrafugia

  • Terrafugia

Transition, mașina zburătoare dezvoltată de Terrafugia Inc., tocmai a încheiat prima fază a testelor de zbor. Acestea au avut loc în cadrul Aeroportului Internațional Plattsburgh, din statul New York, iar prototipul încadrat ca aeronavă ușoară de agrement s-a comportat „exceptional”, potrivit producătorului.

Vehiculul este special proiectat încât să respecte standardele Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi, din SUA, și va putea fi condus legal pe drumuri publice după ce își pliază aripile în urma aterizării.

(w540) Pe sol

O aeronavă ușoară de agrement este definită de Autoritatea Aviatică Federală din SUA (FAA) ca un avion cu cel mult două locuri, ce are o masă maximă admisă de 600 kg, o viteză maximă în zbor de 222 km/h, o viteză de decroșare de sub 82 km/h, motor unic și cabină nepresurizată. Vehiculul Transition are o masă maximă de 650 kg, dar FAA a făcut o excepție pentru ca mașina zburătoare să poată încorpora elemente de siguranță tipice autoturismelor moderne, nedisponibile în cazul altor aeronave ușoare.

În cadrul primei faze de testare, s-au determinat competențele și manevrabilitatea prototipului, masa, centrul de greutate și fluctuațiile de altitudine, stabilitatea, sistemele de răcire a motorului și optimizarea mișcării elicei în diverse condiții de zbor.

(w540) Zbor

Alte cinci faze ale testului de zbor sunt planificate, pentru o dublă certificare a lui Transition ca aeronavă ușoară de agrement și ca vehicul terestru până la sfârșitul verii. Testele de drum ulterioare includ verificarea trenului de sol, a suspensiei și optimizarea frânării și a manevrabilității pe drum.

(w540) Benzina

Prima livrare către un client a produsului Terrafugia Transition este prevăzută pentru finalul lui 2012. Pe măsură ce zvornurile că vehiculul va deveni disponibil se materializează, prețul său crește în estimări, astfel încât deja se speculează că se va comercializa pentru suma de 279.000 de dolari.

Terrafugia Transition 5

Sursa           PRELUAT DE PE SITE-UL WWW.STIINTASITEHNICA.COM

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s