24 IANUARIE- 154 DE ANI DE LA UNIREA – PRINCIPATELOR ROMANE


DATA DE 24 IANUARIE  A FOST  REZULTATUL ASPIRATIILOR CELOR  2000DE ANI DE TEROARE ROMANEASCA -VALAHA .

SEMNALUL REVOLUTIILOR LIBERALISTE A FOST INCEPUT DE FRANTA IN ANUL 1789  SI S-A EXTINS CA UN ADEVARAT CURENT  SPRE CENTRUL SI ESTUL EUROPEI .

DE CAND STRAMOSEASCA DACIE S-A DIVIZAT  TERITORIUL EI A FOST PERMANENT DE OCUPAT DE POPULATIA  TRACICA   CARE A REZISTAT VALULUI DE MIGRATORI CARE S-AU SUCCEDAT SUTE DE ANI .

IN CEI APROAPE 2000 DE ANI ,DIN 106 PANA IN 1848  HARTA DEMOGRAFICA A VLAHILOR DENUMITI SI ROMANI   S-A MAI RESTRANS DAR NU ATAT DE MULT INCAT CENTRUL {CARPATII SI IMPREJURIMILE }  SA PIARA ,CHIAR DACA AU FOST DEZNATIONALIZATI DE DIFERITE IMPERII .

ASTFEL 24 IANUARIE 1859   A FOST  REZULTATUL FRAMANTARILOR  CELOR 2000 DE ANI A VLAHILOR ROMANI .

UNIREA NU A FOST UNA INTAMPLATOARE CI UNA FAVORIZATA DE ATROCITATILE SI DEZNATIONALIZAREA LA CARE ERAU SUPUSI INAINTASII NOSTRI .

PRIN ACEASTA S-A SPART PRACTIC TIRANIA IMPERIILOR CEL PUTIN IN 2 DINTRE TARILE ROMANESTI SI ACELEA INCOMPLETE ,DESIGUR .

CAND TOATA EUROPA AVEA INTERESUL CA ROMANII -VLAHII SA NU FIE INTR-UN SINGUR STAT NATIONAL REVOLUTIA DE LA 1848 A FOST CEVA DE-ADREPTUL EXTRAORDINAR  CARE DATORITA BUNULUI DUMNEZEU  A FOST INCUNUNATA DE UNIREA MOLDOVEI ATAT CAT MAI ERA CU MUNTENIA  DE LA 1859 INTR-UN SINGUR STAT .

DESI NERECUNOSCUTA DE MAI NIMENI ATUNCI , PE MASURA CE LUNILE AU TRECUT , S-A ACCEPTAT  UNIREA CELOR 2 PRINCIPATE CU CONDITIA SA FIE STATORNICA NUMAI  PE TIMPUL LUI ALEXANDRU IOAN CUZA , DOMNITOR ALES SI IN  MOLDOVA SI IN  MUNTENIA .

INSA SOARTA ACESTEI NATIUNI A SURAS ATUNCI CAND  ,PENTRU A OCOLI PACTUL SEMNAT DE STATUL ROMANESC   CU MARILE IMPERII  PRIN CARE UNIREA SA FIE DOAR PE  TIMPUL LUI CUZA  O IDEE GENIALA A FOST PICIORUL IN PRAG PUS IN CALEA  DUSMANILOR NATIUNII   .

ACEEA A FOST ADUCEREA FAMILIEI DE HOHENZOLLERN LA TRONUL TARII  PRIN CARE RUMANIA  DEVINE MONARHIE  SUB PROTECTORATUL MARILOR PUTERI   SI ASTFEL  SE ANULEAZA TRATATUL SEMNAT CARE STIPULA UNIREA CELOR 2 TARI ROMANESTI DOAR PE TIMPUL LUI CUZA .

ATUNCI ,PE 24 IANUARIE 1859 A FOST PENTRU PRIMA DATA O ADEVARATA SARBATOARE PENTRU NATIUNEA ROMANA SI ACESTIA AU JUCAT OFICIAL PENTRU PRIMA DATA  HORA UNIRII PE PAMANT ROMANESC .

INSFARSIT LA 1859 MILIOANE DE VIETI CARE S-AU JERTFIT PENTRU UNITATE NATIONALA AU ADUS   PENTRU PRIMA DATA ROADELE  .

IN FATA INTREGII EUROPE CARE NU DOREA ROMANII UNITI ,NOI, AM REUSIT IMPOSIBILUL,

NE-AM FACUT STAT ROMANESC .

PENTRU MAI MULTE DETALII PRIVITOR LA UNIRE VA RUGAM,CONSULTATI PAGINILE WIKIPEDIA ,ISTORIA.RO SI DACA VA SIMTITI ATRASI  SI ACEST EVENIMENT VA INCEARCA SIMTURILE LAUNTRICE NATIONALE PUNETI MANA PE O CARTE DE ISTORIE A ROMANILOR .

NU VETI REGRETA .

IN ANUL CEST,   -2013 SE IMPLINESC 154 DE ANI DE LA ZIUA UNIRII “MICI ” ASA CUM II  MAI SPUNE ISTORIA .

ZIUA DE AZI ESTE MARCATA CU FESTIVITATI  IN MARILE ORASE .

IN CRAIOVA ,LA BUCURESTI ,GALATI , DAR DE DEPARTE CEA MAI IMPORTANTA O REPREZINTA FESTIVITATEA DE LA IASI .

ACOLO INTREGUL STAFF POLITIC SI NEPOLITIC DIN ZIUA DE AZI ISI ETALEAZA PENTRU UN JOC DE IMAGINE PATRIOTISMUL PE CARE IL AU -{PE CARE NU-L AU} IN SUFLET   .

SPERAM CA POATE IN AL 99 LEA CEAS ROMANII ADEVARATI SA SE SCOALE LA PROPRIU SI SA DEA JOS TRADATORII DE TARA CARE CALCA IN PICIOARE NATIUNEA ROMANA SI SA PUNA ADEVARATI PATRIOTI AI NEAMULUI CARE SA TINA MACAR TARA UNITA .

DORIM SA CREDEM CA CELEBRAREA ZILEI DE 24 IANUARIE VA FI DE ACTUALITATE SI PESTE 100 DE ANI CAND ALTI ROMANASI DE-AI NOSTRI SE VOR BUCURA CA TRAIESC INTR-UN SINGUR STAT NATIONAL UNITAR SI INDIVIZIBIL .

LA MULTI ANI ROMANIA , LA MULTI ANI ROMANI ,ORIUNDE V-ATI AFLA .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s