DUPA CE GHIMPU I-A MUSTRAT PUTIN LA IASI DE ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR PE POLITICIENII ROMANI CA TERGIVERSEAZA CU CONSTRUIREA GAZODUCTULUI IASI-UNGHENI ,DINTR-O DATA LUCRURILE AU INCEPUT SA SE MISTE


S-au găsit banii pentru gazoductul Iaşi-Ungheni

Guvernul României a găsit resursele financiare necesare pentru implementarea proiectului care presupune construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni şi interconectarea Republicii Moldova la rețelele europene de energie. Acest lucru a fost anunţat de consilierul de stat în cabinetul premierului României, Mihnea

Constantinescu, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu prim-ministrul Vladimir Filat.

 

La întrunire au mai participat viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Popov,  preşedintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale din România, Gheorghe Duţu și ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Moldova, Marius Lazurca.

Oficialii au dat asigurări că termenele propuse pentru finisarea construcției gazoductului Iași-Ungheni vor fi respectate.

„Resursele financiare necesare pentru realizarea acestui obiectiv au fost identificate integral. Există finanțare, există programare și pregătire logistică. Sîntem pregătiți să anunțăm, în luna martie, o licitație pentru ca, începînd cu luna mai a anului curent, să fie lansate lucrările de construcție propriu-zise”, a declarat Mihnea Constantinescu.

Consilierul de stat în Cabinetul Prim-ministrului României a adăugat că va transmite în curînd o scrisoare Chişinăului cu privire la confirmarea finanțării proiectului respectiv pe teritoriul Republicii Moldova.

„Scopul nostru este să finisăm construcția gazoductului Iaşi-Ungheni pînă la sfîrşitul anului 2013. Republica Moldova a realizat deja etapele necesare în conformitate cu angajamentele din Declaraţia Comună în domeniul energetic, semnată la 17 iulie 2012”, a precizat prim-ministrul Vlad Filat.

Premierul a menționat că va avea în curând o întrevedere cu omologul său român, Victor Ponta, în cadrul căreia vor fi punctate toate aspectele ce ţin de colaborarea   energetică dintre Republica Moldova şi România.

 SURSA  WWW.UNION.MD

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s