SITUATIA REFERITOARE LA A.I.E. PREZENTATA CU REALISM DE MIHAI GHIMPU LA EMISIUNEA IN PROFUNZIME IN DATA DE 28 IANUARIE 2013


bscap013

DUPA CE PE BLOGUL SAU  A  SPUS LUCRURILOR PE NUME  LA CALD , IATA CA IN SEARA DE 28 IANUARIE 2012  LA EMISIUNEA  DE LA PRO-TV CHISINAU  IN PROFUNZIME ,MIHAI GHIMPU ,LA RECE SI CALM A ILUSTRAT CU ADEVARAT SITUATIA DIN ALIANTA SI PLANURILE  LUI SI  A PARTIDULUI  LUI  PE VIITOR .

DUPA CUM NE-A RELATAT , SITUATIA DIN INTERIOR ESTE PRINTRE CELE MAI PROASTRE DIN CAUZA INTERESELOR MOSCOVEI CARE S-AU FACUT RESIMTITE IN ACTIUNILE UNOR LIDERI DE ALIANTA  PRECUM VLAD FILAT .

GHIMPU A SPUS CLAR CA FILAT DORESTE SA IMPINGA ALIANTA SPRE ALEGERI ANTICIPATE PENTRU A PUNE CRUCE DRUMULUI INTREG EUROPEAN AL REPUBLICII MOLDOVA  .

DACA LA ASTA S-A AJUNS ,FACAND {EU }O PARANTEZA ATUNCI SIGUR CA SITUATIA ESTE FOARTE INGRIJORATOARE CU PRIVIRE LA MINCIUNILE PE CARE P.L.D.M. LE-A   COMUNICAT POPULATIEI LA ALEGERI ,CU PRIVIRE LA ORIENTAREA PARTIDULUI LIBERAL DEMOCRAT DIN MOLDOVA  SPRE INTEGRAREA IN UNIUNEA EUROPEANA .

REAMINTESC CA DACA SI PANA ACUM ALIANTA A DURAT ATATIA ANI A FOST DATORITA FAPTULUI CA GHIMPU ERA TOT TIMPUL ARBITRU IN CONFLICTELE MAI MARI SAU MAI PUTIN MARI PE CARE P.D. SI P.L.D.M. LE AVEAU  IN TOT ACEST TIMP .

ASEARA LIDERUL P.L. A  LASAT SA SE INTELEAGA CA EXPRESIA ARTICULATA DE FILAT CU O SEARA INAINTE LA T V 7  CU “GHIMPU  CARE ESTE IN BUZUNARUL LUI PLAHOTNIUC” A FOST PE BUNA DREPTATE PICATURA CARE A UMPLUT PAHARUL .

DE CATEVA LUNI SI DE O PARTE SI DE ALTA SE DORESTE P .L. EXCLUS DE LA GUVERNARE INCLUSIV DIN PLAN INTERNATIONAL  SI SE INCEARCA DIVERSE TERTIPURI  ,APELANDU-SE LA  DENIGRAREA PARTIDULUI SI CONDUCATORILOR ACESTUIA IN MASS -MEDIA  IN DIVERSE IMPREJURARI DE FRICA CA NU CUMVA REPUBLICA SA FACA PASII  NORMALI SPRE UNIREA CU ROMANIA .

PE VIITOR GHIMPU ESTE OPTIMIST CU PRIVIRE LA DEPASIREA ACESTUI INCIDENT  PORNIT INTRE FILAT SI PLAHOTNIUC SI IMPLICIT INTRE P.L.D.M. SI P.D. SI VOM AJUNGE IN CELE DIN URMA IN SEPTEMBRIE CAND SE VOR SEMNA 2 ACTE INAINTEA ASOCIERII REPUBLICII MOLDOVA LA U.E.

A LASAT SA SE INTELEAGA CA FILAT NU DORESTE DE FAPT INTEGRAREA MOLDOVEI SI RUPEREA DE IMPERIUL RUSNAC  CI CONTRARIUL –  ALEGERI ANTICIPATE SI  SCHIMBAREA VECTORULUI EUROPEAN AL  REPUBLICII IN CEL EUROASIATIC ,

AICI VIN SI EU SI MA INTREB ,ATUNCI DE CE ATATA  FATARNICIE LA OAMENII ASTIA DIN P.L.D.M. CARE AU MINTIT ELECTORATUL CA IL DUC IN U.E.?

MINCIUNA SI NECINSTEA ACESTUI PARTID TREBUIE NUMAIDECAT SA SE REFLECTE LA VOTUL ACORDAT DE CETATENI PENTRU PLDM .

bscap019

OAMENII AU VOTAT INTEGRAREA IN UNIUNEA EUROPEANA SI NU  REINTOARCEREA LA CIUMA RUSIE CU RUSIFICARE SI MINCIUNI .

NICI FILAT SI NICI LUPU NU AU VOIE SA DECLINE ANGAJAMENTUL SI ASTEPTARILE A 3 MILIOANE DE OAMENI ,LOCUITORI AI REPUBLICII MOLDOVA CU PRIVIRE LA INTEGRAREA EUROPEANA .

LIDERUL P.L. L-A MUSTRAT IN DIRECT PE FILAT PENTRU AROGANTA SA SI PENTRU VORBELE “DE DUH “PE CARE ACESTA LE-A SPUS  LA POSTUL TV 7 SI I-A REAMINTIT ATAT LUI CAT SI TUTUROR CETATENILOR CU MINTEA SCURTA CA CARIERA POLITICA A INCEPUT-O DE 23 DE ANI SI S-A BATUT CEAS DE CEAS ,ORA DE ORA IN PARLAMENT PENTRU REVENIREA LA LIMBA ROMANA LIMBA DE STAT  , GRAFIA LATINA , RENASTEREA NATIONALA SI ISTORIA ROMANILOR ,PREGATIND TERENUL PENTRU O EVENTUALA UNIRE DE MAI TARZIU A ROMANILOR SI ANULAREA CONSECINTELOR PACTULUI SEMNAT DE RUSUL MOLOTOV CU GERMANUL RIBENTROP IN 1939 .

GHIMPU A SPUS CA VLAD FILAT DORESTE SPARGEREA ALIANTEI SI SFARSITUL DRUMULUI EUROPEAN  AL REPUBLICII MOLDOVA .

A ZIS DEOPOTRIVA CA NU  VA MAI TOLERA NIMIC DE ACUM INAINTE   SI CA VA VEGHEA CA ALIANTA SA EXISTE IN CONTINUARE CU TOATE PIEDICILE ADUSE DIN INTERIOR  MACAR ,CRED EU, PANA LA INTRAREA TOTALA A REPUBLICII  IN UNIUNEA EUROPEANA .

PENTRU VIITOR S-A DECLARAT OPTIMIST CA ZAZANIA DINTRE PLDM SI PD SE VA TERMINA ,IN CAZ CONTRAR  ACESTI POLITICIENI VOR ANULA  IESIREA REPUBLICII MOLDOVA DIN MAINILE RUSIEI SI VOR PARTICIPA IN MOD  VOIT LA SLAVIZAREA DEFINITIVA A SPATIULUI DINTRE PRUT SI NISTRU  .

I-A ADMINISTRAT O CORECTIE BUNA  LIDERULUI P.L.D.M.  SI I-A REAMINTIT DE CARIERA LUI  POLITICA SI DE FAPTUL CA AU FOST  SITUATII CAND PUTEA FI INLATURAT DE LA PUTERE DE CATRE PL DAR CA ACESTIA SI-AU VAZUT DE TREABA LOR SI AU INGHITIT TOATE NEREGURLE DE DRAGUL IESIRII O DATA SI O DATA A BASARABIEI CENTRALE DIN MANA IMPERIULUI RUSNAC OCUPANT CARE DE 200 DE ANI AMARASTE VIATA ROMANILOR  DIN MOLDOVA DE EST .

PENTRU EMISIUNEA COMPLETA SI PENTRU A VA FACE O PARERE OBIECTIVA DESPRE DISCURS VA ROG SA ACCESATI  EMISIUNEA IN PROFUNZIME DIN DATA DE 28 IANUARIE  2013 .

O VETI GASI PE SITE-UL OFICIAL IN CATEGORIA VIDEO

PAREREA MEA :

ESTE BINE CEEA CE A FACUT MIHAI GHIMPU ASEARA PENTRU CA A REFLECTAT REALIST SITUATIA DIN ALIANTA  ,MULT MAI REALIST DECAT DISCURSUL APRINS PE CARE L-A POSTAT PE BLOGUL SAU CU CATEVA ORE INAINTE .

VORBELE “DE DUH “ADRESATE PE BUNA DREPTATE MISELULUI FILAT CARE VREA INAPOI RUSIA SI A MINTIT OAMENII IN LEGATURA CU INTEGRAREA EUROPEANA  AU AVUT TELUL SA-L TREZEASCA PE ACESTA  LA REALITATE SI SA STIE CA NU FACE EL CE VREA CU TARA CAND I SE SCOALA .

LUMEA A VOTAT PENTRU INTEGRAREA EUROPEANA SI NU ARE VOIE NICI FILAT .,NICI LUPU SI NICI GHIMPU SA SE ABATA DE LA ACEST VIS INCA ,DAR CARE POATE DEVENI REALITATE IN SCURT TIMP ,DACA SITUATIA SE CALMEAZA .

O CORECTIE ADRESATA LUI FILAT AR TREBUI SA FIE SPUSA SI INTRE 4 OCHI INTRE CEI 2 PENTRU CA ACEST  OM DE NIMIC PREA SI-A LUAT-O IN CAP ,INCEPE SA SUFERE DE “SINDROMUL SEFIEI CRONICE ” SI DORESTE SA DUCA REPUBLICA MOLDOVA NU STIU ……- NUMAI IN U.E. NU .

NU SE POATE , ESTE EXCLUS CA LA MAL CA TIGANUL POLITICUL ALIANTEI LA GUVERNARE SA SE INECE DATORITA UNOR INTERESE MESCHINE DE GRUP  .

VORBA LUI GHIMPU, ATATEA GENERATII NU AU LUPTAT ATATA TIMP PENTRU DESPRINDERE DE RUSIA PENTRU CA SA VINA O TALAMBA DE OM DIN P.L.D.M SA INECE VISUL ATATOR GENERATII DE DRAGUL UNOR DISPUTE SAU UNOR BANI PRIMITI DE LA MAMUCA RUSIE IN VISTERIA P.L.D.M.-ULUI .

ESTE CLAR CA NISTE ALEGERI ANTICIPATE ACUM AR PUTEA DA PESTE CAP REPUBLICA MOLDOVA SE AR REINTOARCE-O  DE UNDE A FOST TIMP DE 200 DE ANI SI ACEST LUCRU ESTE INADMISIBIL .

ORICE S-AR INTAMPLA ,ORICUM ,DACA SITUATIA VA FI SI MAI INGRIJORATOARE DE ATAT SOLICIT TUTUROR FORTELOR UNIONISTE SA SE PUNA IN MISCARE SI IN CAZUL UNEI LOVITURI DE STAT FACUTA DE CATRE SERVICIILE SECRETE RUSESTI, LA GUVERNARE SA NU VINA PARTIDE DE STANGA CI SA SE INSTALEZE IMEDIAT CONSILUL UNIRII CARE SA BAGE A 2 A ZI  REPUBLICA MOLDOVA IN UNIRE CU ROMANIA .

DACA INTEGRAREA EUROPEANA ESUEAZA , SINGURUL LUCRU CARE MAI RAMANE REPUBLICII ESTE NUMAI SI NUMAI UNIREA DE URGENTA CU PATRIA MAMA ROMANIA !

SA VEGHEM DECI SI SA PREGATIM RANDURILE PENTRU CA PUTEREA SA NU INCAPA PE MAINILE UNOR COMUNISTI SAU UNOR SOCIALISTI CI SA INCAPA PE MAINILE UNOR OAMENI CU ADEVARAT PATRIOTI SI IUBITORI DE ACEASTA NATIUNE CARE SE NUMESTE ROMANA  .

SUNT CONVINS CA DACA SE VA AJUNGE LA ACTUL DE UNIRE , PARTIDUL LIBERAL IL VA SEMNA FARA NICI O  OBIECTIE ALATURI DE PARTIDUL NATIONAL LIBERAL SI CONSILIUL UNIRII .

ESTE CLAR ,BASARABIA STRAMOSEASCA NU ARE DECAT 2 DRUMURI, UNUL IN UNIUNEA EUROPEANA IAR CELALALT IN UNIRE CU ROMANIA .

A 3 A NU EXISTA SI NU TREBUIE SA EXSTE IAR NOI SA FACEM TOT CE NE STA IN PUTINTA SA NU EXISTE !

LAUD INCA O DATA INTERVENTIA DIN DATA DE 28 IANUARIE A LUI GHIMPU CARE  A DEMONSTRAT CA INTR-ADEVAR INTR-O MARE DE JAVRE SI HOTI DIN POLITICA PARTIDUL SAU DORESTE INTR-ADEVAR MAI MULT CA ORICARE ALT PARTID DIN ALIANTA CA REPUBLICA MOLDOVA SA IASA DIN SFERA DE INTERESE A FEDERATIEI RUSE SI  SA AJUNGA ACOLO UNDE TREBUIA SA AJUNGA DE 200 DE ANI ,LAOLALTA CU FRATII DIN ROMANIA .

PARERE DIVIZIE EXCEPTIONALA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s