ISTORIA ZILEI DE 14 FEBRUARIE , ZIUA INTERNATIONALA A INDRAGOSTITILOR


E BINE DE STIUT CA IN CULTURA TUTUROR POPOARELOR LUMII  LUNA FEBRUARIE ESTE PRIVITA CA  UNA A RENASTERII  NATURII  SI FERITILITATII .

ISTORIA ZILEI DE 14 FEBRUARIE CA SI INSEMNATATE ESTE   INVALUITA IN NEGURA VREMURILOR ANTE-CRESTINE  .   SE SPUNE CA  PROVINE  DIN ZONA GRECIEI . SI A FOST PRELUATA DE CATRE IMPERIUL ROMAN CAND   ERA CELEBRATA  O ASA -NUMITA SARBATOARE LUPERCALIA .

DESI  SE FACEAU SACRIFICII DE ANIMALE IN CINSTEA ZEULUI  LUPILOR  CARE  AVEA PUTEREA DE A  INHIBA HAITELE SA ATACE SATELE  ,MAI TARZIU A CAPATAT O ALIURA EROTICO  – BARBARA  .

PRIMA TENTATIVA DE A I  SE DA O LATURA CRESTINA  ,SARBATORII    ESTE  LEGATA DE  ASOCIEREA CU  EVENIMENTUL DIN ANUL 269  CAND IMPARATUL ROMAN CLAUDIU AL 2 LEA  TIRANUL   ERA PUS IN SITUATIA IN CARE NU-SI PUTEA  DUCE RAZBOAIELE   LA BUN SFARSIT DIN CAUZA BARBATILOR CARE PREFERAU SA SE CASATOREASCA SI SA STEA LA FAMILIILE LOR IN LOC SA SE DUCA LA LUPTA .

IN CONSECINTA  A INTERZIS   CU DESAVARSIRE CASATORIILE IN TOT REGATUL, SPERAND CA IN ACEST FEL BARBATII VOR DEVENI SOLDATI  INVINCIBILI 

INSA VALENTIN ,PREOT CRESTIN  INTERPRETA CASATORIA CA UN DAR DAT DE DUMNEZEU  OAMENILOR SI  OFICIA CEREMONII IN SECRET .

 INTR-UN FINAL INSA  CLAUDIU L-A PRINS  PE VALENTIN  SI I-A PROPUS SA SE LASE DE CRESTINISM SI SA DEVINA MILITAR  .

ACESTA A REFUZAT SI A FOST CONDAMNAT LA MOARTE .

CU PROBABILITATE DECESUL PREOTULUI A FOST  CONSEMNAT CHIAR PE DATA DE 14 FEBRUARIE .

DEASEMENEA BISERICA CRESTINA ,INCA NEDIVIZATA A  MARTIRIZAT CATIVA VALENTINI DE-ALUNGUL VREMII SI A PUS SA FIE CINSTITI TOT PE ZIUA DE 14 FEBRUARIE ,DE UNDE SI NUMELE DE SFANTUL VALENTIN .

INSASI  Papa Gelasius a hotarat ca pe 14 februarie sa fie sarbatorita oficial  ziua Sf. Valentin, in incercarea de a stopa festivalul PAGAN   Lupercalia, in jurul anului 496 .

ASTAZI, ZIUA DE SFANTUL VALENTIN ESTE MARCATA PE TOT GLOBUL  ,INCEPAND DIN ASIA PANA IN AMERICA  .

IN TARA NOASTRA ZIUA SFANTULUI VALENTIN A FOST IMPORTATA CA SARBATOARE DIN AMERICA SI TINDE SA  “DIZOLVE”  SARBATOAREA NOASTRA NATIONALA ,CEA DE DRAGOBETE . .

IN ACEST SENS FORMATIUNEA  EXTREMISTA  PATRIOTICA  NOUA DREAPTA  A DECIS CA 14 FEBRUARIE AR TREBUI INTERZISA CA ZI A INDRAGOSTITILOR ,ACESTIA CONSIDERAND CA EVENIMENTUL  ESTE   IMPORTAT FARA NICI UN ROST   ,REPREZENTAND  O TOXICITATE  SI O AMENINTARE  LA ADRESA CULTURII NATIONALE  , O DATA  CE NOI AVEM UN ASTFEL DE EVENIMENT CU ACEEASI INSEMNATATE MOSTENIT DIN CELE MAI VECHI TIMPURI  PE PLAIURILE  MIORITICE  SI CARE SE SARBATORESTE  IN DATA DE 24  FEBRUARIE .

 

DESI NU MA NUMAR PRINTRE SUSTINATORII NOII DREPTE ,TOTUSI CRED CA ZIUA  NATIONALA A INDRAGOSTITILOR NU TREBUIE DATA LA O PARTE  SI SARBATORILE NOASTRE  TREBUIESC RESPECTATE  SI CINSTITE IN DETRIMENTUL  CELOR STRAINE . CU CARE  POPORUL NOSTRU NU SE IDENTIFICA .

DECI OBSERVAM CUM DINTR-O SARBATOARE BARBARA ,PAGANA , EVENIMENTUL S-A   CAMUFLAT INTR-UNUL CRESTIN  SARBATORIT DE MILIARDE DE OAMENI ,NESTIIND  CA ADEVARATA INSEMNATATE A SA  ERA CU TOTUL DIFERITA.

.CONTRIBUTIE ADUSA DE DIVIZIE EXCEPTIONALA   , WWW.WIKIPEDIA.COM  SI  WWW.EFEMINA.RO

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s