POVESTI DESPRE O LUME DE MULT UITATA IN ANTITEZA CU SOCIETATEA CONTEMPORANA .


bscap013

UNEORI SUNT DE-A DREPTUL NOSTALGIC LA NISTE VREMURI APUSE ,NISTE VREMURI LINISTITE IN CARE GRIJA PENTRU POPULATIE SI PENTRU OAMENI ERA PUSA IN FATA  CORUPTIEI SI INTERESELOR PERSONALE .

ACEA VREME CUPRINSA INTRE ANII 1950 IN UNELE STATE SI MAI TARZIU IN ALTELE ,PANA IN 1989, A FOST PENTRU POPULATIA EUROPEI SI AMERICII UNA DINTRE CELE MAI PRIELNICE DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE  SI ASTA FIINDCA IN CENTRUL ATENTIEI ERA PUS OMUL SI PREOCUPAREA PENTRU A  FACE TRAIUL FIECARUIA DINTRE NOI MAI BUN PE ZI CE TRECE .

ACEST CURENT AL RECONCILIERII, RENASTERII STIINTEI SI PACII IN LUME CUPRINS INTRE ANII 50 SI 89 A AVUT UN IMPACT CARE A LASAT URME  NU PENTRU TINERII DE AZI CAT PENTRU CEI IN VARSTA SI CEL MAI MULT ,PENTRU CEI INTRE 2 VARSTE , CEI CARE AU PRINS UN TIMP CAND SOCIETATEA AVEA PRINCIPII SI MORALA DAR DEOPOTRIVA AU ASISTAT LA DECADEREA SOCIETATII IN CARE TRAIM CARE S-A FACUT PROGRESIV DIN MOMENTUL IN CARE CEVA S-A SCHIMBAT  LA CONDUCEREA LUMII .

CEVA ACOLO S-A SCHIMBAT ,NU MA INTREBATI CE+ CA NU STIU SI DIN POLITICA MONDIALA PENTRU ASIGURAREA BUNASTARII SOCIALE A OAMENILOR INDIFERENT DE CULOARE ,VARSTA SAU PROFESIE S-A ALES REALMENTE PRAFUL .

DE PARCA AR FI VENIT CINEVA -DIN ALTA LUME SI A INCEPUT SA GUVERNEZE PAMANTUL DE LA NIVEL INALT ,INFLUENTAND IN RAU DECIZIILE LUATE DE OAMENII AFLATI LA CARMA GLOBALA .

DUPA AL 2 LEA RAZBOI MONDIAL CARE A FACUT SUTE DE MILIOANE DE VICTIME ,A URMAT O  PERIOADA DE REINFLORIRE A CULTURII UMANE ,CULTURA CARE AJUNSESE LA UN ANUMIT NIVEL………- CAND CEVA S-A INTAMPLAT  SI IN SPECIAL DUPA 1989 LUMEA CIVILIZATA A INCEPUT SA CUNOASCA O DECADERE GRABNICA CU UN SCOP PE CARE NU IL STIM INCA  ,DAR UN SCOP INJOSITOR ,IMPOTRIVA OMENIRII IAR ADEVARUL VA IESI LA IVEALA .

DUPA APROXIMATIE ASA ,DUPA MINE CRED CA VOR TRECE NU MAI MULT DE 10- 11 ANI  SI SE VA VEDEA DE FAPT ADEVARATUL SCOP AL CELOR CARE NU SI-AU  VAZUT  DE TREABA LOR  INCA DE ACUM 25 DE ANI  .

AM SCRIS ACEST ARTICOL PENTRU A VA FACE PE CEI CARE AU TRAIT SAU APUCAT PERIOADA SOCIALISTA CHIAR ROMANEASCA 56 -89 SA NE REAMINTIM TOTI CE POLITICI SE FACEAU PENTRU OAMENI SI SA FACEM DOAR O COMPARATIE IN CEEA CE A INCEPUT SA SE FACA DUPA 89 IN ROMANIA CA DE ALTFEL  IN TOATE TARILE CIVILIZATE  .

POATE INTR-O ZI AM SA STUDIEZ ANUMITE SECTOARE  ALE SOCIETATII NOASTRE SI AM SA DAU DETALII IN SPECIAL CELOR CARE DEMONIZEAZA SOCIALISMUL  SUB  CONDUCERE ROMANEASCA.

SA VADA ACEIA LA CE NIVEL AJUNSESE ROMANIA IN ANUL 1989 SI LA CE NIVEL A FOST ADUSA DE ASA-ZISA DEMOCRATIE IN ANUL DE GRATIE 2012 ,DE ALTFEL SI ACUM ,IN 2013 ,CAND POLITICA DISTRUGERII SOCIALE CONTINUA ,CONTINUA  INTR-UNA , DAR DE 24 DE ANI  NIMENI NU DORESTE SA O VADA .

MA UIT SEARA SI CHIAR ZIUA CAND AM TIMP SAMBATA SAU  DUMINICA LA RTV SAU REALITATEA ,ANTENA 3 SAU DIGI 24 SI IMI E REALMENTE SCARBA ATAT DE PSEUDO-JURNALISTII LUI PESTE PRAJIT CUM ISI EXPUN IDEILE CU O OBRAZNICIE DEMNA DE CARTILE RECORDURILOR PRECUM SI FATARNICIA INVITATILOR ,VESNICI ACEIASI LA TELEVIZIUNI ,CARE COMENTEAZA ORICE ALTCEVA DECAT DIRECT, LA SUBIECT ,SA SPUNA LUCRURILOR PE NUME ,SA DEA PE FATA CARTILE PE CARE UNII DINTRE EI LE STIU- DOAR UNII-  SI  TEMBELIZEAZA DE-A DREPTUL POPULATIA CU DISTORSIUNI ALE ADEVARULUI PUR VAZUT IN TOATE DECIZIILE POLITICULUI DIN ROMANIA [SAU CHIAR DIN ALTE TARI]  CU PRIVIRE LA INTERESELE INTERNE SAU EXTERNE ALE STATULUI NOSTRU .

REALMENTE ,SPUN “DA”  MI-E SCARBA CU “S” MARE DE ACESTE SPECIMENE DE PREZENTATORI SI DE COMENTATORI POLITICI PLATITI DE ANUMITE INTERESE DE PARTID SI MA INGROZESC ,SPUN .–DOAMNE , CUM A REUSIT SOCIETATEA ASTA ATAT ROMANEASCA CAT SI MONDIALA SA DECADA IN CATIVA ZECI DE ANI?

CRED CA CEEA CE TRAIM NOI DE 24 DE ANI ESTE UN FILM DE GROAZA ,DAR NU UNUL FICTIV CI UNUL REAL ,UNUL AL CARUI FINAL NU-L STIM DAR IL INTUIM TOTI CA SUNT SANSE MAI MULT DE 50 LA SUTA  SA SE TERMINE PROST .

O SOCIETATE FORMATA DIN AMATORI DE TOATE PROFESIILE ,SCOSI DE CATRE FACULTATI AVARE DE CAPITAL  O SOCIETATE IN CARE ANIMALITATEA SI EXPLOATAREA OMULUI  DE CATRE OM  ESTE LA CEA MAI MARE CAUTARE , O SOCIETATE FARA MORALITATE SI SENTIMENTE ,O SOCIETATE FARA  UNITATE FAMILIALA ………………….. FARA NIMIC INTR-UN CUVANT / NU SE VA MAI PUTEA SUSTINE SI VA FACE MAI DEVREME SAU MAI TARZIU IMPLOZIE .

SI CAND TE UITI LA TINERII ASTIA SI II JUDECI CU INIMA SI CAPUL ,ITI DAI SEAMA DE UN LUCRU:

EI SUNT NEVINOVATI PENTRU CEEA CE AU AJUNS PENTRU CA  AU FOST VICTIME ALE POLITICII GLOBALE DE DISTRUGERE DE LA LITERA  A    LA LITERA    Z      A SOCIETATII .

 

EI SUNT UN PRODUS TRANZITIV INTRE CEEA CE ERA O DATA SI CEEA CE SE VREA SA SE FACA CU UMANITATEA IN GENERAL SI INCLUSIV  CU INTREAGA PLANETA .

DAR CE E CEL MAI RAU ESTE CA ACESTIA S-AU RUPT IREMEDIABIL DE ADEVARATELE PRINCIPII SI BAZE ALE VECHII SOCIETATI  SI VOR AVEA SI EI COPII …….

TE INTREBI –  DOAMNE ,OARE CUM ISI VOR CRESTE ACESTIA COPII ,CE-I VOR PUTEA INVATA DACA EI NU STIU CE INSEAMNA EI INSISI O SOCIETATATE CIVILIZATA ………….

SCHIMBAND UN PIC SUBIECTUL MAI IERI AUZEAM  CA INVATAMANTUL SOCIALIST NU ESTE PRODUCTIV , AMERICANII NE INVATAU PE NOI CA E BINE PENTRU LOCUL IN SOCIETATE CA OMUL SA INVETE DOAR UN ANUMIT TIP DE PROFESIE SI SA NU  INVETE SI ALTCEVA .

NIMENI DAR ABSOLUT NIMENI NU SI-A PUS INTREBAREA  “DE CE VOR AMERICANII SA FACA DIN INVATAMANTUL ROMANESC UNUL DE 2 BANI ??”
FAPT PE CARE L-AU FACUT DE ALTFEL DIRECT SAU INDIRECT .

FIINDCA AM SPUS-O DE MULTE ORI SI O REPET INTR-UNA ,IN ROMANIA NU EXISTA O DEMOCRATIE ,CI O PSEUDO-DEMOCRATIE ,UN MONSTRU  FIINDCA NICI SOCIALISM NU ESTE ,DAR NICI DEMOCRATIE ,O DATA CE LA COMANDA UNOR OAMENI UNII SUNT ARESTATI ,ALTII NU, UNII FURA DIN VISTIERIA STATULUI CU MILIARDELE NEPASANDU-LE DE NIMIC, ALTII SUNT INCHISI CA S-AU RACORDAT ILEGAL LA TEAVA DE APA , O PORCARIE DE SOCIETATE UNDE INTERESELE SI BANUL GUVERNEAZA IN DETRMIENTUL A TOT CE ESTE UMAN DE LA UN CAP LA CELALALT .

SOCIETATEA ASTA NOU INFIINTATA DIN 1990 IN ROMANIA SI IN GENERAL PE GLOB VA DUCE LA DEZASTRU  SI SA NU VA GANDITI CA DUPA DEZASTRUL  ANUNTAT NU VA MAI FI NIMIC .

NECURATII CARE AU FACUT SI UMPLUT   SOCIETATEA MODERNA CU   PROSTI ,GUVERNATI DE PUTEREA BANULUI , FARA SENTIMENTE SI MORALITATE , FARA UNITATE A FAMILIEI  SI ANIMALITATE DIN CE IN CE MAI AFISATA {INCEPAND CU MODA INCURAJARII VICIILOR CA BAUTURA SI DROGURILE SI PANA LA  TRAFICUL DE CARNE VIE , UN LAGAR DE CONCENTRARE ALE TINERELOR CARE AU NESANSA SA PICE IN ASTFEL DE GAURI  NEGRE ALE SOCIETATII }   AU GRIJA SA VINA CU CEVA IN LOC CAND ANUME ACEASTA SOCIETATE ISI VA FI DAT ULTIMA SUFLARE ,INSA DUPA CUM SE PREVESTESTEIN ” INVENTIA”   DE PE URMA VA FI VAI SI AMAR DE COPIII  CARE SE NASC IN ACEL SISTEM  MONDIAL SCLAVAGIST PRECUM SI DE OAMENII CARE VOR AJUNGE PANA ATUNCI ………

INSA NU POT SA-MI INCHEI ARTICOLUL CU ACEASTA NOTA DE PESIMISM   SI VA REINTORC IN TRECUT ,ACOLO UNDE DESI  POATE CU UNELE INCONVENIENTE , ORICE OM AVEA O SLUJBA TOATA VIATA LUI, NU CUNOSTEA SOMAJUL ,ORICE OM AVEA DREPTURI ,NU NUMAI OBLIGATII LA LOCUL DE MUNCA , ORICE OM ISI PERMITEA SA FACA UN CONCEDIU CU FAMILIA SA  ORIUNDE IN ROMANIA , ORICE OM PUTEA SA AVANSEZE IN ORICE DOMENIU DACA AVEA ABILITATILE NECESARE SI DOREA SA INVETE ,ETC. ETC. …….

 

TIMPURILE IN CARE SOCIETATEA AVEA GRIJA DE TOTI PENSIONARII PENTRU CA ACESTIA SA NU DUCA LIPSA DE NIMIC  DUPA O VIATA DE MUNCA , VREMURILE IN CARE  COSTURILE UTILITATILOR NU ITI TAIAU RATIA DE BUNASTARE ,ZILELE ACELEA IN CARE NU ERAI MONITORIZAT 24 DE ORE DIN 24 DE ORE DE CAMERE DE SUPRAVEGHERE  SI NU TI SE VIOLA INTIMITATEA DAR DEASEMENEA   ERAI MUSTRAT SI PENALIZAT DE INSASI SEFII  TAI ATUNCI CAND UNUL SE MAI GASEA SI NU ISI DUCEA VIATA PRIVATA CONFORMA CU PRINCIPIILE  MORALITATII SI UNITATII FAMILIALE .

ZILELE IN CARE IN REGIMUL SANATATII , SISTEMUL MEDICAL   DOREA INTR -ADEVAR SA FACA BINE OMULUI SI SA -L AJUTE SA SE  INSANATOSEASCA NU SA-L OMOARE MAI REPEDE PRIN DIVERSE METODE .

ACELE ZILE IN CARE SOCIETATEA ERA LA LOCUL EI ,LINISTITA {ATAT MORAL CAT SI MENTAL }   SI CAND SE PROMOVA CULTURA  CA SI MIJLOC DE ASCENDENTA A MINTII SI SPIRITULUI UMAN ,MINIMIZAND ASTFEL ACCESELE ANIMALICE ALE ACESTUIA  SI TOTODATA CULTIVAND NISTE OAMENI CARE SA INTELEAGA CU ADEVARAT PE CAT MAI MULT POSIBIL MEDIUL IN CARE TRAIESC ,PAMANTUL ,PLANETA PE CARE NE AFLAM .

O SOCIETATE IN CARE NU EXISTA SARACIE SI NICI BOGATIE PESTE ANUMITE LIMITE ALE BUNULUI SIMT .

O SOCIETATE CU ADEVARAT SOCIALISTA ,PENTRU OAMENI ,PENTRU A CULTIVA PERFECTIONAREA BUNASTARII ZILNICE LA CARE ERAM TOTI PARTICIPANTI .

DUMNEZEU SA AIBE IN ODIHNA ACEST SISTEM SOCIALIST SUB GUVERNARE ROMANEASCA DAR TOTODATA SI ALTE SISTEME SOCIALISTE SUB GUVERNARI AUTONOME , SISTEME CARE AU OMOGENIZAT GRADUL DE CULTURA A POPULATIEI, AU ERADICAT MULTE BOLI PRIN ASIGURAREA SISTEMULUI MEDICAL  LA INALTA EFICIENTA  PENTRU TOTI OAMENII ,AU UNIFICAT POTENTIALUL AGRICOL AL TARII SI AU PROPORTIONAT DIRECT CU NECESITATEA POPULATIEI EXPLOATAREA DE RESURSE , A FACUT CA TOTI OAMENII SA O DUCA BINE DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE

.

 

ANUME ACEST SISTEM A FOST , ESTE SI VA RAMANE CU ANUMITE RETUSURI  MULT TIMP CEL MAI DE SUCCES SISTEM AL  ORANDUIRII UMANE   .

 

ARTICOL REDACTAT SI PREZENTAT DE DIVIZIE EXCEPTIONALA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s