ORBAN,printre singurii presedinti care mai au curajul sa-si apere poporul impotriva diavolului sub pseudonim u.e.


Viktor-Orban-la-ultima-ora

Premierul ungar, Viktor Orban, conservator, a comparat vineri Parlamentul European cu ‘imperiul sovietic’, în urma unui raport al Parlamentului European critic faţă de calitatea democraţiei în Ungaria, relatează EFE.

‘După imperiul sovietic, nicio putere externă nu a avut curajul să vrea să limiteze independenţa ungurilor în mod deschis, alegând o formă legală’, a declarat Orban, pentru postul de radio public Kossuth.

Premierul ungar se referea la raportul elaborat de eurodeputatul portughez Rui Tavares, în care se propune crearea de mecanisme pentru a controla respectarea valorilor şi normelor europene în ţările membre ale UE, transmite Agerpres.

Europarlamentarii au aprobat documentul în care se exprimă preocuparea faţă de situaţia drepturilor fundamentale în Ungaria după ultima reformă constituţională şi aprobarea de noi legi, care, potrivit raportului, nu respectă separaţia puterilor, nici independenţa judecătorilor.

Premierul ungar a subliniat că Raportul Tavares atentează la tratatele UE şi că astfel ‘slăbeşte Uniunea’, dar a nuanţat că ‘Bruxelles-ul nu este Moscova’.

Viktor Orban a reafirmat că raportul constituie un atac ‘împotriva Ungariei şi a ungurilor’ şi a adăugat că nu vrea să trăiască într-un ‘imperiu’ cu un centru care determină ce trebuie să se facă ‘la periferie’.

După aprobarea raportului, Budapesta le-a trimis eurodeputaţilor un memorandum, în care guvernul răspunde criticilor, a amintit premierul.

Socialiştii din Parlamentul European au condamnat rezoluţia Fidesz. “Rezoluţia pe care majoritatea Fidesz din Parlamentul ungar a adoptat-o astăzi (n.r. – vineri) este o insultă la adresa Parlamentului European. Dovedeşte încă o dată că Orban nu înţelege valorile – sau rolul instituţiilor – Uniunii Europene”, a precizat, într-un comunicat, Hannes Swoboda, preşedintele grupului Socialiştilor şi Democraţilor din PE.

“Aşteptăm o declaraţie din partea conducerii grupului PPE, care să clarifice dacă acceptă ca un membru al familiei lor politice să nege rolul şi rapoarte ale Parlamentului European. Este o întrebare extrem de pertinentă în acest caz, în contextul în care raportul a fost adoptat cu o largă majoritate, inclusiv cu un număr semnificativ de voturi din partea europarlamentarilor din grupul PPE”, a menţionat Swoboda.

“Noile standarde morale pe care PPE le aplică dur Bulgariei ar trebui aplicate cu siguranţă şi Ungariei. Sau poate confirma PPE standardele sale oficiale duble, inclusiv asupra chestiunii partidelor care refuză să participe la lucrările parlamentelor în care au fost alese?”, se mai arată în comunicat.

sursa ,deschide.md

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s