Grepolis – Cel mai captivant joc online de strategie din lume


 

 

22653-logo-GrepolisInca de la lansare Grepolis ,cel de-al 3 lea produs  de la  compania germanilor de la Inno Games, a prins imediat la publicul utilizator de calculatoare  mai ales in randul adolescentilor insa  mai tarziu se va dovedi a fi la fel de eficient si in randul internautilor facand parte din celelalte categorii de varsta , la ora curenta fiind la ordinea zilei sa intalniti  jucatori aflati la varsta senectutii …..

Pentru termeni si conditii de utilizare urmariti acest link https://legal.innogames.com/grepo/ro/agb

Lansat in decembrie 2009 varianta in germana si pe 09.februarie 2010  in 15 limbi diferite in fapt Grepolis dupa cum ii provine si numele doreste sa readuca utilizatorul in vremea Greciei antice unde se poate lupta  cu alti jucatori folosind mijloacele caracteristice acelor vremuri de la catapulte , corabii ,bireme sau sabieri pana la manticore unicorni trireme sau ernii    ,fiecare unitate terestra sau navala avand caracteristicile ei de lupta unele fiind de aparare altele de atac sau mixte , fiecare exceland intr-o directie dar fiind mai slaba in alta

Reguli de utilizare a unui cont pe Grepolis le gasiti aici https://ro.grepolis.com/start/rules

Lumea alpha ,prima lume deschisa publicului larg a fost si cea mai bogata lume in utilizatori .

caracteristici :

viteza armatei (a unitatilor )  1

viteza efectiva a lumii (viteza cu care putem ridica cladirile din orase ) 1

protectie de incepator 7 zile

sistem de cucerire  clasic .

 

Pentru detalii si setari ale altor lumi de grepo click aici https://wiki.ro.grepolis.com/wiki/Categorie:Lumi_de_joc

Jocul fiind de durata mare de ordinul a cativa ani buni pe fiecare lume in parte ,implica bucurii tristeti ,trairi la maxim a unor momente cat si dezamagiri .

O lume este structurata in 2 etape :

prima etapa cea de calificari …..unde se primesc in cadrul ei oricati jucatori ce isi pot intemeia clanuri numite in acest caz aliante .

Din pacate majoritatea aliantelor pana la etapa a 2 a jocului tind sa dispara si astfel sa nu mai poata lua parte la marea intrecere  cauzele fiind diverse de la nepriceperea conducerii aliantei pana la nepasarea jucatorilor ce o compun , spionii si atacurile frecvente ale dusmanilor ,cauze ce in timp erodeaza alianta ducand-o spre desfiintare .

A 2 a etapa cea a minunilor :

in etapa a 2 a se califica doar aliantele care in urma unor grele batalii timp de ani de zile s-au dovedit destul de puternice sa reziste si  s-au impus fiecare pe o mare de joc aferenta .

Lumea este structurata in 100 de mari de la 0 inclusiv pana la 99 inclusiv insa niciodata marile din extremitatile lumii nu vor fi ocupate decat accidental de unii jucatori care …satui de atatea atacuri doresc sa se refugieze intr-un loc unde sa fie linistiti ,dar in care sa sacrifice inclusiv dezvoltarea pentru ca fara sa ataci si sa fii atacat nu poti avea puncte de batalie necesare deblocarii sloturilor de orase pe care le poti detine ..

Totusi proiectantii jocului au avut grija si de acesti oameni pacifisti carora le-au dat alternative care se gasesc la accesarea orasului ,cladirea – AGORA –

Astfel in etapa a 2a in  etapa minunilor , teoretic toate aliantele existente in acel moment pot face 7 minuni :

Farul de pe insula Pharos din Alexandria

Piramidele de la Gizeh, din Egipt

Grădinile suspendate ale Semiramidei, din Babilon

Statuia lui Zeus din Olympia, de Phidias

Templul zeiţei Artemis, de la Efes

Mormântul regelui Mausol al II-lea din Halicarnas

Colosul din Rhodos

Fiecare minune are cate 10 nivele in care trebuiesc pompate resurse de la orase si favoruri de la toti cei 6  zei  pe care ii poate venera fiecare polis in parte ,Poseidon ,Hera ,Artemis , Zeus , Hades si Atena .

Desi pe hartie este simplu practic constructia lor dureaza destul de mult si implica anumite sacrificii pe care le face jucatorul chiar sacrificandu-se in aceasta perioada in a dormi mai putin noaptea .

In medie vorbim de aproximativ 3 saptamani de la intrarea in epoca minunilor dupa care prima dintre aliante care a reusit sa construiasca 4 din 7 minuni este declarata castigatoare si invingatorii lumii amintiti pe veci in sala de onoare https://ro.grepolis.com/start/hall_of_fame?world_id=ro1&action=index

Deasemenea invingatorii primesc pe contul cu care au fost nominalizati castigatorii lumii o coronita -( probabil care s-ar fi vrut din flori de maslin )- pe cap si oricand vreodata acesti invingatori vor merge pe alte lumi mai noi , ceilalati jucatori sa-i poata recunoaste ca si castigatorii unei lumi de grepolis in trecut .

Cei invinsi nu vor primi nimic ci doar o mentionare in site-ul http://ro.grepostats.com/     

Daca la prima vedere ar fi ceva mai simplu intrand si jucand acest joc vedem ca el este pe cat de usor de utilizat de catre internautul la pupitru si de invatat  , pe atat de complex in esenta lui .

Intalnim caractere peste caractere ,oameni mai buni sau mai rai ,trebuiesc facute strategii de joc de catre conducerea fiecarei aliante ,pacte intre aliantele de jucatori dintre care unele se fac doar pentru o anumita perioada de timp nu pentru totdeauna in functie de situatia la moment pe marea de interes a fiecarei aliante .

Pentru buna desfasurare  a jocului sefii din Germania au angajat pentru fiecare server de joc cativa oameni care sa implementeze updatele ulterioare pe joc cat sa si aiba grija de bunul mers al lucrurilor si ca regulamentul de utilizare fair play sa se respecte .

la ora editiei 31 ianuarie 2016 personalul Grepolis din stafful romanesc era urmatorul :

Echipa Grepolis

 
Viteza – este evident poate cea mai importanta – ,daca la nivelul anului 2010 primele lumi de joc aveau viteze de 1 si mai apoi 2 ..s-a ajuns la nivelul anului 2015 pe unele lumi la unele servere sa avem de-aface si cu viteza 4 .
 
Cu cat viteza lumii e mai mare cu atat lumea va intra in etapa minunilor mai repede si automat se va inchide si mai repede .
 
Servere lansate cu lumi de viteza 4 amintim America , Spania , Finlanda ,Anglia .totusi ele se deschid destul de rar tocmai pentru ca sunt foarte rapide si sefii jocului nu au neaparat interesul ca o lume sa se inchida mai repede de 1 an jumatate chiar 2 in functie de viteza lumii pe care ne aflam .
 
Sunt lumi unde de la inceput  la sfarsit s-a stat si 3 ani de zile .
 
Conditii pentru care o lume sa se inchida
 
1
Sa se fi stiut castigatorii lumii si sa fie nominalizati in sala de onoare
 
2
Sa se stabileasca un anume barem de jucatori activi in functie de tara iar  sub acest barem va incepe numaratoarea inversa timp dupa care lumea se va inchide definitiv iar jucatorul nu va mai putea accesa acea lume de joc dar va putea intotdeauna sa se conecteze pe alta lume deschisa la inregistrare si sa incerce acolo sa o castige .
 
Pentru Romania baremul de jucatori este de 300 , sub acest barem lumea se inchide deoarece ,spun moderatorii ,,,costurile intretinerii unei asemenea lumi nu mai renteaza cu numarul jucatorilor activi .in fapt daca ne uitam pe alte servere baremele sunt cu totul altele ,spre exemplu pe finlanda exista lumi cu cate 28 de jucatori activi care nici pana in ziua de azi nu s-au inchis ……
 
Grepolis pe mobil :
 
Poate cea mai utila aplicatie e unui jucator de grepolis o reprezinta aplicatia Grepolis pentru smart phonuri .
Ea poate fi descarcata dupa ghidarile jocului dupa o perioada mica de timp in care ati inceput sa-l jucati de pe site-urile app store sau google play .
La ce ne foloseste aceasta aplicatie …e simplu .
Pleci la servici la scoala la teatru la opera la intalnire cu iubita oricand 24 ore din 24 cand vei fi atacat telefonul va da alarma pentru ca tu sa fii in orice ora din zi si din noapte pregatit sa parezi atacuri sau sa rezisti cu brio la atacurile in vederea preluarii orasului tau de catre inamici .
 
Incalcarea regulamentului jocului ….
 
in unul dintre linkurile de mai sus v-am aratat regulamentul de conduita pe Grepolis ,daca vedeti situatii in care sunteti injurati pe mesaje private sau aveti banuiala ca unul dintre oponentii vostri are multi cont puteti accesa forumul suport Romania unde sa le sesizati problema si in situatia in care sesizarea este intemeiata se vor lua masuri impotriva jucatorului cu multi cont sau care a incalcat grav regulamentul verbal adresandu-va injurii .
In orice caz tot acolo puteti adresa si intrebari despre joc staffului   care se ocupa de buna functionalitate a jocului si vecheaza 24 din 24 ca  regulamentul fair play sa se respecte .
 
 
Scripturi legale – scripturi interzise :
 
Ca o definitie un script intr-un joc este o extensie care va poate imbogati optiunile de care dispune acel joc facilitandu-va cateva informatii si butoane astfel incat  noua tuturor sa ne fie mai usor sa il jucam .
 
Un script este legal insa atat timp cat nu prejudiciaza compania Inno Games
Prejudicierea se face in contextul in care unele scripturi faciliteaza si inlocuiesc niste optiuni din joc care sunt disponibile normal doar  utilizatorilor premium …adica acelor care au scos din buzunar bani reali sa-i bage in joc sub forma de galbeni grepolis .
 
Astfel de scripturi clar si fara echivoc pot prejudicia compania si sunt total interzise .
 
Daca in primii 2 ani de zile toti baietasii care se considerau smecheri aveau instalate astfel de scripturi ilegale incepand din anul 2012 s-a dus o lupta apriga pentru stoparea acestor scripturi care inlocuiesc functia premium a utilizatorului si fac chiar mai multe iar conturile jucatorilor prinsi ca au instalate astfel de boturi fiind blocate in functie de numarul de abateri ,mergandu-se pana la blocarea totala .
Nu cred ca cineva dintre voi ar dori sa riste sa munceasca la orasele sale 6-7 luni de zile dupa care intr=o dimineata sa -i fie contul blocat nemaiputand intra niciodata pe el si pierzand astfel toata munca depusa ….
Deci dragilor nu folositi aceste scripturi ilegale in joc pentru ca o data si o data veti fi prinsi cu mata in sac si reclamati de catre alti utilizatori de joc la suport .
 
Insa pentru cei care doresc sa utilizeze scripturi admise de companie ca fiind permise si sigure aici aveti un link https://forum.ro.grepolis.com/forumdisplay.php?11-Linkuri-si-unelte-utile
 
Daca doriti sa stiti tot regulamentul jocului cu cladiri , armata , unitati ,eroi ,cercetare , medalii ,lumea eroilor puteti accesa aici https://wiki.ro.grepolis.com/wiki/Pagina_principal%C4%83
 
Grepolis Romania la ora actuala .
 
Desi poate pierzand un pic din popularitate in sensul in care tirajul nu mai este ca in anii de boom cibernetic ca 2011 si 2012 ,Grepolis Romania ramane in timp printre cele mai preferate jocuri de romanii pasionati de lupta si strategie .
Deschise la inregistrare sunt urmatoarele lumi :
 
Ephesus – lansata pe data de 17 Decembrie 2015 avand urmatoarele caracteristici :
Viteza Joc 2, viteza unități 1 , 5 zile protecție de început, bonus de noapte activ ora de pornire 22, durata 10 ore. Sistem Nou de cucerire activ. Moral Inactiv . Eroi Activi.
 
Corinth – lansata la data de 16 Iulie 2015 cu urmatoarele caracteristici :
Setări: Viteza Joc 2, viteza unități 1 , 5 zile protecție de început, bonus de noapte activ ora de pornire 23:oo, durata 10 ore. Sistem vechi de cucerire activ. Moral Activ. Eroi Activi.
 
Delphi – lansata la data de 22 Octombrie 2015 cu caracteristicile urmatoare :
 
Setări: Viteza Joc 3, viteza unități 2 , 3 zile protecție de început, bonus de noapte activ ora de pornire 23, durata 7 ore. Sistem Vechi de cucerire activ. Moral Activ. Eroi Activi.
Linkuri utile pentru jucatorii de Grepo :
 
 
 
 
Carteva informatii – contact
 
InnoGames GmbH
Friesenstraße 13
20097 Hamburg Fax: +49 40 7889335-200

Număr de identificare taxe: DE264068907
Amtsgericht Hamburg, HRB 108973
Proprietarii firmei: Eike-Christoph Klindworth, Hendrik Klindworth, Michael Zillmer

 
Cuvant de incheiere .
 
Grepolis ramane in opinia mea cel mai frumos ,mai usor si mai captivant joc de strategie online ,un joc alaturi de care iti poti face prieteni dar si dusmani ,poti experimenta trairi intense dar si dezamagiri intr-un cuvant este o lume virtuala intr-o lume reala insa atentie ….
 
Jucati-va cu masura pe el si in general pe aceste jocuri pentru ca daca  mintea va e distrasa prea mult puteti sa confundati realitatea cu fictiunea si sa traiti la nersafarsit intr-o lume cibernetica uitand de lumea reala ceea ce nu este un lucru bun .
 
Dar cu masura totul in viata e folositor iar jocurile sunt facute pentru a oferi placere si relaxare oamenilor si nu pentru -a ne face si mai nervosi si mai tafnosi decat ne fac necazurile vietii cotidiene .
 
Daca v-a placut articolul si doriti sa experimentati jocul alaturi de noi aici aveti un link de inregistrare
Articol realizat de Divizie Exceptionala cu ajutorul site-ului https://forum.ro.grepolis.com/

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s